خطبه های صوتی نماز جمعه 21-7-1396
جمعه، ۲۱مهرماه۱۳۹۶، شهرستان بردسکن، خطیب حجتالاسلام امینی، مکان مسجد جامع و مصلای شهر بردسکن.
سلام علیکم و رحمة الله. أعوذ بالله مِنَ الشيطانِ الرَجيِم. بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ. الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِينَ نَحْمَدُهُ وَ نَسْتَعينُهُ وَ نَسْتَغْفِرُهُ وَ نَسْتَهْديهِ وَ نَتَوَکَّلُ عليه وَ نُصَلّی وَ نُسَلِّمُ عَلی حَبيْبهِ وَ نَجيبه سیدِ رُسُلِهِ وَ حافِظِ سِرِّهِ بَشيرِ رَحْمَتِهِ وَ نَذيرِ نِقْمَتِه أَباالقاسِم المُصطَفی مُحَمَّد وَ عَلی آله الاَّطیَّبینَ الاَّطهَرینَ المَعصُومینَ المُنتَجَبین وَ لا سِیَّما بَقیَّةِ الله فِی الأرَضین وَ اللَّعْنَهُ دائِم عَلَى أَعْدائِهِمْ اعداء الله مِنَ الان الی يَوْمِ لِقاء الله اوصيکم وَ نَفسی عِبادَ الله بِتَقوی الله.
خودم و شما نمازگزاران، برادران و خواهران را به رعایت تقوای الهی و دوری از گناه و معصیت سفارش میکنم و بر اتصاف به تقوا، برای خودم و شما نمازگزاران، از خداوند متعال و منان استعانت و استمداد میجویم و در اوصاف متقینة علی (ع) یکی از جملاتی که دارند، میفرمایند: «وَ طَلَباً فی الحَلالٍ» انسانهای باتقوا، روزی حلال را طلب میکنند. دنبال حرام نمیروند. در هفتۀ گذشته، یکی دو روایت خدمت شما نمازگزاران عرض کردم، یکی دو روایت هم در این موضوع، بهخاطر اهمیت بحث که تحصیل روزی حلال هست و نقش آن در زندگی انسان و آخرت انسان، خدمتتان عرض میکنم.
امامباقر (ع) میفرمایند: «مَنْ طَلَبَ الرِّزْقَ فِی الدُّنْيَا اسْتِعْفَافاً عَنِ النَّاسِ وَ تَوْسِيعاً عَلَى أَهْلِهِ وَ تَعَطُّفاً عَلَى جارِهِ لَقِیَ اللَّهَ يَوْمَ الْقِيامَةِ وَ وَجْهُهُ مِثْلُ الْقَمَرِ لَيْلَةَ الْبَدْر.» خیلی روایت مهمی است. امامباقر (ع) میفرمایند کسانیکه رزق خودشان را در دنیا از طریق حلال جستوجو میکنند، تلاش و کوشش دارند در تحصیل رزق حلال، برای اینکه آبروی خودشان را حفظ کنند، عفت خودشان را، پاکدامنی خودشان را حفظ کنند. یک جهت تلاششان برای روزی حلال این است، آبرویشان را پیش دیگران نبرند، دستشان را پیش دیگران به نداری و سؤال دراز نکنند یا اینکه برای وسعتدادن بر اهلوعیال خودش، خانوادۀ خودش، فرزندان خودش، تلاش میکند خانوادهاش از رفاه بیشتری برخوردار باشند. جدیت میکند، تلاش میکند، روزی حلال را در دنیا جستوحو میکند برای راحتی و رفاه خانوداۀ خودش. این دو. یا اینکه جهت کمک به همسایهها و دیگران، تلاش میکند، رزقوروزی حلال به دست میآورد، هم آبرویش را حفظ کند، هم به خانوداۀ خودش برسد و هم به دیگران کمک کند.
امامباقر (ع) میفرمایند کسیکه برای تحصیل روزی، در این دنیا زحمت میکشد، رنج میبرد که به دست بیاورد رزقوروزی بیشتری از حلال برای این سه جهت، خداوند متعال را فردای قیامت ملاقات خواهد کرد؛ درحالیکه چهرۀ و مثل ماه شب چهارده نورانی خواهد بود. در آن وامصیبتا و در آن ظلمت و تاریکی که خیلیها ملتمس و التماسکننده هستند، یکذره نور از مؤمنین بگیرند، اینچنین امتیازی به برکت تلاش و کوشش برای تحصیل روزی حلال که انسان خودش هم بهرهاش را میبرد. آبرویش را حفظ بکند، خانوادهاش در رفاه باشند، به دیگران کمک بکند، به جامعهاش کمک بکند، میفرمایند که خدا را ملاقات خواهد کرد روز قیامت؛ درحالیکه چهرۀ او مثل ماه شب چهارده نورانی خواهد بود.
و در روایتی،رسول گرامی اسلام، حضرت محمدبنعبدالله (ص)، میفرمایند: « مَن أكَلَ مِن كَدِّ يَدِهِ حَلالاً» کسیکه خوراک او، غذای او، زندگی او از طریق زحمتکشی و حلال بوده باشد، «فُتِحَ لَهُ أبوابُ الجَنَّةِ يَدخُلُ مِن أيِّها شاءَ» خداوند متعال به برکت این مجاهدتی که دارد و تلاشی که دارد برای روزی حلال، دربهای بهشت را به روی او میگشاید که از هر دری که خواست، وارد بهشت بشود. چون میدانید بههرحال ما در روایات، فراوان داریم ابواب جنت و بهشت متعدد است، باب الریان، باب الصائمین، باب المجاهدین، باب الشهداء. دربهای مختلف، باب الأنبیاء، باب الأولیاء، اوصیاء که هر گروهی از یک در ویژهای که مخصوص آنها خداوند قرار داده است، وارد میشوند. اگر کسی در این دنیا به تعبیر رسول گرامی اسلام، برای رزقوروزی حلال خودش، تلاش کند که بهخصوص خوراک خودش را از حلال به دست بیاورد، با کَدِّ یمین و عرق جبین تحصیل روزی داشته باشد، خداوند همۀ آن دربها را به روی او میگشاید تا از هرکدام آنها که خواست، وارد بشود. این اهمیت این فراز نورانی از خطبۀ متقین که علی (ع) میفرمایند از نشانههای اهل تقوا، این است که «طَلَباً فی الحَلالٍ» جستوجوی روزی میکنند از طریق حلال. امیدواریم انشاءالله خداوند متعال روزی ما را، رزق ما را، از مادیات و معنویات، آنچه که روزی ما مقدر و مقرر میشود، از حلال خداوند قرار بدهد . به ما هم توفیق بدهد برای تحصیل روزی حلال تلاش کنیم. خیلی وقتها کسانی بیزحمت میخواهند خلاصه مال دنیا را به دست بیاورند، در این خطر قرار میگیرند این روزیای که بیزحمت به دست انسان میآید، خالی از شبهه و حرام نخواهد بود. بههرحال برای روزی حلال، زحمت باید کشید.
خدایا به ما توفیق بده، توان بده که برای تحصیل روزی خودمان زحمت بکشیم، هرکسی در هر جایی که قرار گرفته است، اینجور نباشد که مال مفتی بخواهد گیر بیاورد و از آن ارتزاق کند و گرفتار شبهه و حرام بشود.
در ادامۀ مباحث هفتههای گذشته در هدایای سفر آخرت، اولین هدیه برای آن دربان بشهت، رضوان، رسول گرامی اسلام فرمودند: «الصَبَرَ عَلَی الْمَكارِهِ» در برابر سختیها، در برابر ناملایمات، انسان اهل مقاومت باشد، اهل صبر و استقامت باشد. صحنه را سریع خالی نکند. خودش را نبازد. عرصه را به دیگران واگذار نکند. دشمن را، چه دشمن داخلی، چه دشمن خارجی، چه هوای نفس، تسلیم دشمن نشود. انسان باید مقاومت بکند برای حفظ خاک و کشور اگر نیاز به مجاهدت و صبر و استقامت هست، برای حفظ دین هم انسان باید صبر و استقامت داشته باشد که بتواند دین خودش را حفظ کند.
در قرآن، خداوند متعال این کتاب هدایت، اشخاصی را بهعنوان اسوه و الگوی صابرین ذکر کرده است که در میان آنها، ما انبیاء الهی را میبینیم، حضرات انبیاءالهی، حضرت ادریس (ع)، حضرت اسماعیل ذبیحالله، حضرت ایوب، حضرت داوود، حضرت ذوالکفل و هرکدام ازاین پیغمبران در بخشی یا در بخشهایی ما میبینیم که صبر و استقامت خودشان را نشان دادند بهعنوان الگو و نمونه و مثال در قرآن، خداوند متعال نام آنها را آورده است. اولیاء الهی و پیغمبر آخرالزمان، باز اسوه و الگوی این انبیاء هستند. لذا قرآن کریم میفرماید:N وَكَأَيِّنْ مِنْ نَبِيیّ قاتَلَ مَعَهُ رِبِّيُّونَ كَثِيرٌM چه بسیار انبیائی که گروههای فراوانی از مردم با آنها در راه خدا، کمک پیغمبران الهی، با کفار جنگیدند، Nفَما وَهَنُوا لِما أَصابَهُمْ فِی سَبِيلِ اللَّهِM هیچوقت در راه خدا بهخاطر آسیبی که به آنها میرسید، سختیای که به آنها میرسید، ناملایماتی که به آنها میرسید، اینها سست نمیشدند، Nوَ ما ضَعُفُواM و ضعفی از خودشان نشان نمیدادند در برابر دشمن. Nوَ ما اسْتَکانُواMو بیچاره و درمانده نمیشدند، Nوَ اللَّهُ يُحِبُّ الصَّابِرينَMخداوند اینچنین انسانهای صبور و بااستقامتی را که در برابر دشمن، سست نشوند، ضعف نشان دهند، گرا به دشمن ندهند و احساس درماندگی در مقابل دشمن نداشته باشند، اینها از صابرین هستند و خداوند انسانهای صابر را دوست دارد.
در آیۀ دیگری، در سورۀ مبارکۀ انعام، خداوند به رسول گرامی اسلام میفرمایند:Nوَلَقَدْ كُذِّبَتْ رُسُلٌ مِّن قَبْلِکَMپیغمبر ما، این را بیدان پیغمبران قبل از شما هم، از طرف عدهای تکذیب شدند. رسالت آنها را تکذیب میکردند،میگفتند شما پیغمبر خدا نیستید. Nفَصَبَرُواْ عَلَى مَا كُذِّبُواْMبرای این تکذیب دشمنان، صبر کردند، راه را رها نکردند، از راه متسقیم، پا عقب نگذاشتند، Nوَأُوذُواْ حَتَّى أَتاهُمْ نَصْرُناMو در راه خدا اذیت شدند؛ اما تحمل کردند، صبر کردند، استقامت کردند، Nحَتَّى أَتاهُمْ نَصْرُناMتا اینکه یاری ما به داد آنها رسید و نصرت خداوند شامل حالشان شد و از آن گرفتاریها نجات پیدا کردند. و بعد خداوند میفرماید که، خداوند صابرین را دوست دارد. اینها در راه خدا تحمل آزار و آذیت کردند بر تکذیب دشمنان و تبلیغات آنها علیه آنها راه را رها نکردند، خداوند اینچنین انسانهایی را دوست دارد.
و در آیۀ دیگری، سورۀ مبارکۀ انبیاء، میفرماید: Nوَ أَيُّوبَ إِذْ نادی رَبَّهُ أَنِّی مَسَّنِیَ الضُّرُّM خدایا، حضرت ایوب آن مشلاتی که به ایشان رسید، پروردگار را صدا زد، Nأَنْتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمينَMدر اینجا مفسرین خیلی مطالب خوبی بیان کردند، نگفت خدایا این گرفتاری را از من بردار، گفت خدایا به من سختی رسیده است، ظلم و گرفتاری به من رسیده است؛ اما تو ارحم الراحمین هستی. فقط همین جمله را گفت. بعد: Nوَ اسماعِیلَ وَ إدرِیسَ وَ ذَاالکِفلِ کُلُّ مِنَ الصّابِرِینَM این انبیاء الهی، درراه خدا این مشکلات را دیدند، حتی تقاضای رفع آنها را از خدا نداشتند فقط گفتند خدایا، تو ارحم الراحمینی، تو الناظرینی، داری میبینی و خود خداوند اینها را نجات داد، چون از انسانهای بااستقامت بودند و اهل صبر و پایداری در راه دینشان بودند. ما این انبیاء الهی را وقتی زندگیشان را مطالعه میکنیم، میبینیم در بخشی یا چند بخشی و اموری، اهل صبر و استقامت بودند. به اتفاق مفسرین و بزرگان، اهلبیت عصمت و طهارت و پیغمبر خاتم، حضرت محمدبنعبدالله (ص)، در بخشها و امورات مختلفی اهل صبر و استقامت بودند. فراوان، یعنی بینهایت در همۀ عرصهها، اهل صبر بودند و به همان میزان صبرشان در امور، فضلشان هم بر انبیاء گذشته بیشتر است؛ یعنی ما در روایاتمان داریم و اعتقادمان بر این است که مقام امام معصوم، هرکدام از ائمۀ اطهار (ع) از انبیاءگذشته بالاتر هست. انبیاء گذشته را ما علما را داریم که رسول گرامی اسلام فرمودند: «عُلَماءُ اُمّتی كانْبيآءِ بنی اِسرائيل.» علمای امت من، مانند جایگاه انبیاء بنیاسرائیل دارند؛ یعنی جایگاه ائمه خیلی بالاتر از اینها هست بهخاطر آن صبر و استقامتی که در عرصههای مختلف داشتند.
خدایا ما را اهل صبر و استقامت قرار بده.
- الهی آمین.
بیصبری، بیتابی در امور دین و دنیا از وجود و زندگی ما دور بگردان.
- الهی آمین.
عاقبت امور ما را ختم به خیر بگردان.
- الهی آمین.
و ما را از صابرین، ناممان را ثبتوضبط بگردان.
- الهی آمین.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ. قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ. اللَّهُ الصَّمَدُ. لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ. وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُوًا أَحَدٌ.
- اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم.
پایان خطبۀ اول
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم. بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ. الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ نَحْمَدِهُ وَ نَسْتَعينُهُ وَ نَسْتَغْفِرُهُ وَ نَسْتَهْديهِ وَ نَتَوَکَّلُ عليه وَ نُصَلّی وَ نُسَلِّمُ علی حبيبه وَ نجيبه سیدِ رُسُلِهِ وَ حافظ سِرِّهِ بشيرِ رحمتهِ وَ نَذير نِقْمَته أبِی القاسِمِ المصطفی مُحَمَّد وَ علی آله الاَّطیَّبینَ الاَّطهَرینَ المَعصُومینَ المُنتَجَبین وَ لَا سِیَّمَا بَقیة الله فی الأرضین وَ صلاة وَ سلام علی بن ابیطالب علیه السلام و فاطمة الزهرا سیدة نساء العالمین وَ الحَسَن وَ الحُسَیْن سَیِّدَا شَبَابِ أَهْلِ الْجَنَّةِ و علی بن الحسین و محمد بن علی وَ جعفر بن محمد وَ موسی بن جعفر وَ علی بن موسی وَ محمد بن علی وَ علی بن محمد وَ الحسن بن علی وَ الحجة قائم المهدی صلوات الله علیهم الاجمعین وَ اللَّعْنَهُ دائم عَلَى أَعْدائِهِمْ من الآن الی يَوْمِ لقاء الله.
Nاَللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَةِ وَفی کُلِّ ساعَهٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاًM
اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی مِنْ خَیْرِ اَعْوانِهِ وَ أَنْصَارِهِ. وَ الْمُسْتَشْهَدِینَ بَیْنَ یَدَیْه. اوصيکم و اوصی نَفسی عِبادَالله بِتقوی الله.
مجدداً در خطبۀ دوم، خودم و شما نمازگزاران را به رعایت تقوای الهی و دوری از گناه و معصیت سفارش میکنم و بر اتصاف به تقوا برای خودم و شما نمازگزاران، از خداوند متعال و منان استعانت و استمداد میجویم.
ضمن عرض تسلیت این ایام سوگواری اباعبداللهالحسین (ع) و اصحاب و یاران آن حضرت، به محضر مبارک امام عصر ارواحنالهالفداء، به همۀ شیعیان و ارادتمندان به آن حضرت، بهخصوص جمع حاضر، مناسبتهایی را داریم در هفته که نیاز به تذکر هست. بعضی از آنها را من عرض میکنم و به یک مطلبی میپردازم. ۲۳مهرماه در سال ۶۱ که اوج دوران منافقین بود، یکی از کارهای کوری که آنها انجام میدادند، ترور شخصیتهای تأثیرگذا بود که یکی از آنها ائمۀ جمعه بودند در سراسر کشور. تأثیرگذاری آنها را منافقین میدیدند و توان تحمل آنها را نداشتند، دست به ترور فیزیکی آنها میزدند. امامجمعۀ کرمانشاه، پنجمین شهید محراب، حضرت آیتالله اشرفی اصفهانی در سن ۸۰ سالگی در محراب به شهادت رسید به دست منافقین کوردل در سال ۶۱ هجری شمسی. سالی که منافقین تقریباً جولان خودشان را میدادند و این پیرمرد ۸۰ ساله، در محراب چقدر اینها زبون و ضعف داشتند که اینچنین کارهای خخباثتآمیزی را مرتکب میشدند که این چهرههای تأثیرگذار را حذف فیزیکی کنند. این شنیع بودن کار آنها و این شناعت و پلیدی کار آنها بر مقاومت مردم و توسعۀ سنگرهای تبلیغ دین، افزوده است و امروز ما شاهدیم که خیلی از بخشهای ما از این سنگر برخوردار شدند و دارای سنگر نماز جمعه و امامجمعه هستند. این نشان میدهد در همۀ بخشها و همۀ صنفها، وقتیکه دشمن دست به ترور شخص آنها میزد، اینها نهتنها آن سنگرها را خالی نکردند؛ بلکه روزبهروز این سنگرها هم بیشتر شد و هم پُرتر شد و همین موضوع هم خار چشم دشمنان شد و امروز شما شاهدید علیه اینچنین جاهاییی چقدر دشمن روش ترور خودش را عوض کرده است، شخصیتها را ترور میکنند که مردم در این جاها حضور پیدا نکنند؛ ولی مردم بابصیرت ما، بحمدالله درس فراموشنشدنیای را به دشمنان میدهند همیشه که بدانند این ترورها، نه شخص افراد و نه شخصیت افراد، از مقاومت مردم، بصیرت مردم، چیزی را کم نمیکند و اینها در عرصهها و صحنهها حضور بیشتری حتی پیدا میکنند.
دوشنبه، ۲۲مهرماه، شهادت امامسجاد (ع) هست بنا به قول شیخ مفید (اعلی الله مقام الشریف) در سال ۹۵ هجری قمری که خب باید به این موضوع هم ما توجه داشته باشیم و همچنین در همان روز ۲۴ مهرماه، اشغال خرمشهر توسط بعثیها در سال ۵۹ اتفاق افتاد و سالها هم آنجا را آنها، ماهها در اشغال خودشان داشتند تا اینکه به فرمان امام و حضور نیروهای بسیجی و سپاهی و ارتش و همۀ کسانیکه دستی در جنگ داشتند، دستبهدست هم دادند و این خرمشهر که تبدیل شده بود به خونینشهر، مجدد آزاد کردند و دشمنان را خلاصه برای چندمینبار، در عرصۀ میدانی دفاع مقدس هم به شکست کشاندند. درود میفرستیم به روان پاک شهدای عزیزی که در خرمشهر، چه در موقع اشغال خرمشهر و چه در موقع آزادسازی آن، به شهادت رسیدند. امیدواریم انشاءالله خداوند به ما هم توفیق ادامۀ راه این شهدای عزیز را عنایت کند و همین روز ۲۴مهرماه، به نام روز پیوند اولیاء و مربیان هم در آموزشوپرورش نامگذاری شد که خب میطلبد اولیاء محترم، پیوند خودشان را، ارتباط خودشان را با مربینا عزیز، با معلمین گرامی بیشتر کنند و اگر این دو نهاد خانواده و آموزشوپرورش و مربیان عزیز و معلمین بزرگوار باهم باشند، روش واحدی را در تربیت فرزندان داشته باشند، تناقض و تضادی فرزندان ما احساس نکنند بین آموزههای خانه و مدرسه، قطعاً بدانیم که بهتر و راحتتر و سریعتر به نتیجۀ مطلوب در تربیت فرزندانمان میرسیم. خدا را شاکریم بحمدالله به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی، امروز ما، مدارس ما امنترین جا برای فرزندان ما هست و معلمین عزیزز و دلسوز و متدین ما در این سنگرها به آموزشوپروش فرزندان ما میپردازند که جای تقدیر و تشکر و خداقوتی به این عزیزان را دارد.
سومین مناسب، شهادت سرداران عزیز را از سپاه داریم، مثل مرحوم شهید و عزیز بزرگوارمان، نورعلی شوشتری و رجبعلی محمدزاده و دهها نفر از شیعه و سنی که در سیستان و بلوچستان که برای کمک به آن منطقۀ محروم، این عزیزان رفته بودند، به دست اشرار به شهادت رسیدند و روز شهادت این عزیزان، به نام روز شهدای وحدت نامگذاری شد به همین اعتباری که جمعی از اهل تسنن و تشیع در عرصۀ واحد، خونشان ریخته شد و این پیام را به دشمنان دارد که بدانند کشور بزرگ ایران اسلامی، اگرچه متشکل از ادیان و قبائل مخلتفی هست؛ اما در برابر حفظ و حراست و پاسداری و نگهبانی از مرزها، همۀ قبائل، همۀ ادیان، همۀ گروهها دستبهدست هم میدهند و یکذره از خاک این میهن را به دشمن نخواهند داد و داغ دستیابی وتسلط بر این کشور را بر دل دشمنانشان خواهند گذاشت.
و همینطور هفتۀ جاری که پیشروی داریم، روز تربیتبدنی و ورزش را داریم که از همینجا هم به متولیان امر ورزش، هم خداقوتی میگوییم و هم برای این عزیزان، آرزوی موفقت و سلامتی داریم و همان سفارش آموزههای دینیمان را ما در اینجا، در این مکان شریف و این جایگاه رفیع، از مردم عزیزمان و از جوانانمان تقاضا و خواهش داریم، عزیزان یکی از راههای جلوگیری از ابتلاء به آسیبهای اجتماعی مثل اعتیاد و ولگردی و امثال اینها، همین موضوع تقویت امر به ورزش است در شهرستانها و در مناطق. ما از متولیان امر خواهش میکنیم برای توسعۀ مکانهای ورزشی در این شهرستان، اقدام جدی داشته باشند. شایسته نیست که جوان ما که وجود او پر از انرژی است و باید این انرژی تخلیه بشود، راه صحیح تخلیۀ انرژی یکی همین ورزش هست و میدانند مسئولین که اگر چنانچه این جوان، انرژیاش تخلیه نشد، راه انحرافی برای خودش پیدا میکند. اینچنین نیست که ما بگوییم اینها قابل سرکوب است، قابل کنترل هست به طریق عادی و تا قبل از آنکه جوان ما به انحراف کشیده بشود برای تخلیۀ انرژی خودش، بیایند مسئولین فکری بردارند. ما در روستاها نیاز به اماکن ورزشی داریم. در شهر و شهرستان، نیاز فراوانی داریم. خیرین محترم میتوانند کار کنند در این بخش، شاید ثواب سرمایهگذاری در بخش ورزش، واقفی اگر پیدا بشود برای این موضوع، کمتر از خیلی از موضوعات نباشد. اگر در بعضی از جاها اولویت هم شاید داشته باشد، منتها عرض کردم به طریق وقف باشد، آن واقف وقفنامه بگذارد، شرایط بگذارد، جوانهای ما، فرزندان خود ما هستند، از خانوادههای متدین، مذهبی، مؤمن، شهیدداده هستند، از بیرون این کشور که نمیآیند. اگر ما نتوانستیم زمینۀ هدایت آنها را فراهم کنیم، چرا باید جوانمان را سرزشن کنیم؟ خودمان را باید درواقع ملامت کنیم. ما نتوانستیم. لذا خیرین عزیز به صحنه بیایند، مسئولین بزرگوار قدمی بردارند، همۀ ما، هرکدام، هرچه در توان داریم، برای این استفادۀ از این ظرفیت جوانانمان انشاءالله در شهر و روستایمان سرمایهگذاری کنیم،جاهای خوبی را برای این عزیزان، جوان ما هم قطعاً بدانید که در این صراط از ماها ثابتقدمتر خواهد بود. این اجمال مناسبتها بود.
دوتا نکته را من عرض میکنم عزیزان. امامصادق (ع) میفرمایند که:«ثَلاثَةُ اَشْياءَ يَحْتاجُ النّاسُ طُرّا اِلَيْها» سه موضوع هست، سه چیز هست که همۀ مردم، «ناس» فرمودند، اختصاص به کشور ما و کشور دیگری ندارد. همۀ مردم به این سه موضوع، امامصادق (ع) میفرمایند نیازمندند. میفرمایند: «اَلاَمْنُ وَالْعَدْلُ وَالْخِصْبُ» یکی امنیت هست، یکی عدالت هست و یکی رفاه و آسایش. مردم به اینها نیاز دارند. مسئولین گوشهایشان را باز کنند. اگر این نیاز مردم در داخل کشور تأمین شد، هیچ ایرانیای، هیج مسلمانی، هیچ اهل کشوری و هیچ اهل منطقهای دیگر نگاهش به غیر از آن منطقۀ خودش و کشور خودش نیست. تأمین میشود، اینها نیاز مردم است. امنیت را مردم میخواهند. عدالت را مردم میخواهند. آسایش و رفاه را میخواهند. هر جا پیدا کنند، همان جا میروند. لذا این مطلب اول، این نیازمندی اولیۀ مردم و اساسی مردم است.
مطلب دوم این است عزیزان که این کشور ما، دو نوع دشمن داریم ما، تعبیر من این است، یکی دشمنان گرگصفت و خارجی و یکی دشمنان موریانهای و داخلی. در برابر دشمنان گرگصفت و خارجی، ما باید مقاومت کنیم. ویژگی گرگ، وقتیکه حمله میکند، زوزهکشیدن و صدا در آوردن از خودش هست و خوبی کارش به این است که وقتی انسان صدای گرگ را شنید،زوزۀ گرگ را شنید، خودش را آماده میکند، لذا در مقابل با دشمنان خارجی، چون با سروصدا و هیاهو وارد میشوند، ملت ما بیدار هستند، مسئولین ما آگاه هستند و اهل مقاومت و صبر و پایداری هستند؛ اما امان از روزی که دشمنان، موریانهوار وارد این کشور بشوند و موریانه باز دوتا ویژگی دارد: یک اینکه مخفی هست، ما نمیبینیم موریانه کی پای یک بنایی را دارد از بین میبرد. این را نمیبینیم. دوم اینکه بیسروصدا هست. لذا در مقابل دشمنان موریانهای، ملت در صورتی موفق میشوند و پیروز میشوند بر اینچنین دشمنانی که اهل بصیرت باشند. اهل شناخت باشند. لذا هوشیاری کامل را داشته باشند. پس اینهم مقدمۀ دوم.
پس ما به سه موضوع نیازمندیم: امنیت، عدالت و رفاه و آسایش. دو گروه دشمن داریم: گرگصفتهای خارجی که زوزهکشان میآیند که امروز نمونهاش را شما میبینید،ترامپ با چه عربدهکشیهایی میآید و موریانههای داخلی که از درون بیصدا و مخفی از چشم ما دارند برای دشمن کار میکنند. حالا این را داشته باشید. این مقدمۀ دوم. متولیان امر امنیت در این کشور، ما سه جا امنیت نیاز داریم، باید نیرو داشته باشیم. در داخل کشور، متولیان امر امنیت ما، نیروی انتظامی هستند و بسیج و سپاه. در مرزهای ما، متولیان امنیت،ارتش هستند و سپاه و نیروی انتظامی. خارج از مرزها، متولیان امنیت که درواقع مقدمۀ امنیت داخلی را فراهم میکنند، امروز در کشور ما سپاه هست و بسیج هست و ارتش اینها. دشمنانی که عرض کردم،چون گرگهایی که زوزه میکشند، شما امروز میبینید، هدف خودشان را قرار دادند، تحریم سپاه. چرا این اتفاق میافتد؟ میخواهند این نیازمندی ملت ما را که دارد در داخل به شکل صحیح، به برکت حضور سپاه و بسیج و نیروی انتظامی و ارتش بحمدالله یک امنیت پایدار و مطلوبی را ما داریم، میخواهند این نیاز مردم را آنها درهم بشکنند. مردم ببینند در داخل، امنیت نیست. امنیت را از کجا طلب کنند؟ از دست آن گرگها. از دست آن دشمنان. لذا میبینیم امروز سپاه تحریم میشود. ترامپ میآید اعلام میکند که سپاه ایران باید بهعنوان یک گروه تروریستی معرفی بشود. خب اینکه بحمدالله مسئولین همه بالإتفاق جواب زوزههای او را دادند. گفتند اگر قرار باشد سپاه ما بهعنوان یک نیروی تروریستی معرفی بشود، ما در سراسر دنیا، در هر کجا نیروهای آمریکایی حضور داشته باشند، ما همۀ نیروهای آمریکا را بهعنوان نیروی تروریست آنموقع تلقی خواهیم کرد.
و همان بلایی را که بر سر نیروهای تروریستی داعش در سوریه و عراق و افغانستان و پاکستان و جایجایی که اینها خواستند یک عملیات تروریستی انجام بدهند، خواستند دولتی را ساقط کنند، چجور با آنها ضربتی برخورد کردیم و آنها میخواستند ۲۰ سال این تروریستها را در کشور ما داشته باشند، با آنها برخورد کردیم، سر جایشان نشاندیم، قطعاً آمریکا بداند ترامپ بداند، اگر میداند، بفهمد که با آنها هم همینجور برخورد خواهیم کرد و همانطوریکه داعشیها را سر جایشان نشاندیم و آمریکا را در اهدافش ناکام گذاشتیم، در این موضوع هم ما آمریکا را ناکام خواهیم گذاشت. این را بدانند.
پس این نیاز ما به امنیت، بدانیم از کجا دارد تأمین میشود و امروز دشمنان چرا علیه سپاه ما اینچنین موضعگیری کردند و ما باید از این عزیزان با جان و دل حمایت کنیم که بحمدالله مردم بابصیرت و هوشیار ما، حمایت کردند از سپاه و حمایت میکنند و حمایت خواهند کرد. این را قطعاً ما میدانیم و مردم نشان داند. عرض کردم، در مقابلۀ با این دشمنان، مقاومت و صبر و پایداری کارساز هست ولاغیر.
در داخل، آنکه ما را رنج میدهد، این است که وقتیکه این دشمنان گرگصفت، زوزهکشان علیه این نیروهای انقلابی ما در داخل، سپاه عزیز ما، اینچنین حرفهایی میزنند، آن موریانهها در داخل هم میبینیم سروصدایشان بلند شد. إ، به حمایت از استکبار جهانی، همان حرفهایی را میزنند که ترامپ میزند. همان اهدافی را دنبال میکنند که آمریکا دنبال میکند. عزیزان، اینجا آن بصیر و هوشیاری ما، این موریانهها را هم باید بشناسیم. این موریانهها کجا ممکن است باشند؟ ممکن است در مجلس شورای اسلامی باشند. ممکن است در قوۀ مجریه باشند. ممکن است بعضاً در دستگاههای دیگری باشند. لذا این موریانهها نیاز به بصیرت و هوشیاری دارد، ما باید بشناسیم.
خب، رکنی که عدالت را در کشور تأمین میکند، متولی عدالت، چه در توسعه و چه در تقویت عدالت، قوۀ قضاییه است. باز شما امروز دیدید زوزههایی که این گرگها کشیدند علیه قوۀ قضاییه و در داخل هم یک عدهای از موریانهها فعال شدند علیه قوۀ قضاییه. شما شنیدید و دیدید. باز بعضی از این موریانهها را ما میبینیم در مجلس هستند. بعضیها را میبینیم در جاهای دیگری هستند. چرا یکمرتبه یک جوی درست میکنند؟ چون قوۀ قضاییۀ ما با آن استقلالی که دارد و با آن قدرتی که دارد، سه نفر از مهرههای اینها را که متأسفانه بهخاطر یک سهلانگاری، در تیم مذاکرهکننده نفوذ کرده بودند، قوۀ قضاییه شناسایی میکند. بهخاطر دسترویدست گذاشتن و ملاحظهکاری، دوتا از کشور فرار میکنند، یکی را میگیرند. یکمرتبه میبینیم داد یکی بلند میشود آقا چرا به اینها گفتید جاسوس! چرا؟ اینها که جاسوس نبودند! تیم مذاکرهکنندۀ ما در برجام، وقتیکه میرفتند، من و شما، جناب اقای دکتر ظریف و عراقچی و تخت روانچی را میدیدیم جلوی دوربین میآمدند. آنطرف هم ما کری و اشتون و اینها را میدیدیم. یک لایهای وسط بود نفوذیها. از ایران هم پول میگرفته، از انگلستان هم پول میگرفته، از آمریکا هم پول میگرفته! خب کدامیک بیشتر سبیلش را چرب میکردند؟ قطعاً آمریکا. دلار ارزشش چقدر از ریال بیشتر است؟! به همان میزان، سبیلش از طریق آمریکا بیشتر چرب میشد. خب آن احمق که نیست که بیاید جاسوس با مزدم کم بکند. میآمدند بندبند این برجام را، این سه نفر،اینطرف جوری حرف میزدند، آنطرف جور دیگری مینوشتند! مقام معظم رهبری که اینقدر هوشیاری دادند و هشدار دادند نسبت به خطر نفوذیها در جایجای این کشور اسلامی، بهخصوص در موقع مذاکرات چقدر آقا روی این موضوع تأکید کردند، هی گوشهایمان را بستیم، چشمهایمان را بستیم، این نفوذیها را ندیدیم، یکمرتبه حالا که قوۀ قضاییه میآید و دست روی اینها میگذارد، دادوبیداد یک عدهای بلند میشود که نه، به اینها نگویید جاسوس. اینها بگویید انسانهای شریف!
چی میتواند این موریانهها را شناسایی بکند؟ چه در قوۀ مرجبه باشند، بخواهند از اینچنین افرادی حمایت بکنند، چه در مجلس. درد مردم ما امروز چیست؟ مشکلات مردم ما چیست؟ دشمنان امروز به این نتیجه رسیدند که با این کارهایی که ترامپ میکند، حرف رهبری ایران ثابت میشود که گفتند آمریکا قابل اعتماد نیست. یک عده هنوز میخواهند بگویند آمریکا قابل اعتماد هست! چه چیزی ما را به اینها، به این موریانهها میرساند و اینها را برای ما رسوا میکند؟ بصیرت و هوشیاری است. باید ما مواظب باشیم. عدالت نیاز همۀ مردم است. تأمینکنندۀ این عدالت، تثبیتکنندۀ این عدالت، توسعهدهندۀ این عدالت کیست؟ قوۀ قضاییه. چرا یکمرتبه هم از طرف آنها و هم از داخل مورد هجوم قرار میگیرد قوۀ قضاییه ما؟ برای اینکه این نیاز از مردم گرفته بشود، وقتی از مردم گرفته شد، دستشان بهسوی دشمن برای تأمین این نیازشان دراز خواهد شد. خیلی هوشیار باشید. بخش آسایش، رفاه مردم، متولی امر آسایش و رفاه مردم دو گروهاند: یکی قوۀ مقننه هست با قانونهایی که در مجلس میرساند، یکی قوۀ مجریه هست برای تسهیل امور و اجرای کارهایی که قانون برای او معیّن کرده است. شما برای آسایش و رفاه مردم که امروز یکی از حربههای کاری دشمن همین موضوع است در کشور ما و متأسفانه با تبلیغات فراوان، عدۀ زیادی را هم گاهی فریب میدهند، شما برای این موضوع چهکار کردید؟ متولیان امنیت ما بهترین امنیت را در این کشور دارند، برقرار کردند. متولیان امر عدالت، بهترین عدالت را توی این کشور برقرار کردند. من ضعفها را هم میبینم؛ ولی آنقدر جزئی هست که کلیات جای آنها را میگیرد. شمایی که متولی امر آسایش و رفاه مردم هستید، قوۀ محترم مقننه، قوۀ محترم مجریه، شما برای آسایش و رفاه این مردم چه کردید؟ باید پاسخ بدهید. امروز پاسخ ندهید، فردای قیامت باید پاسخ بدهید. چرا وقتیکه دست روی دانهدرشتهای مفسد اقتضادی میگذارند، هم در دولت قبل و هم در این دولت، یکمرتبه دادوبیداد آقایان بلند میشود؟ چرا؟ مگر میخواهد چهکار کنند اینها را؟ میگویند دزدیهایی که کردید، برگردانید، یکمرتبه میبینیم هزارجور برای اینها توجیه تراشیده میشود.
خدایا عاقبت ما را ختم به خیر بگردان.
- الهی آمین.
ما را یکآن به خودمان وامگذار.
- الهی آمین.
گناهانی که مانع استجابت دعا میشود، از ما ببخش و بیامرز.
- الهی آمین.
رهبر فرزانۀ انقلاب، خدمتگذاران این نظام در هر کجا و هر لباسی که هستند، بر توفیقات و تأییداتشان بیفزای.
- الهی آمین.
کسانیکه به دین و مملکت ما خدمت میکنند، تأیید فرما.
- الهی آمین.
کسانیکه منافقانه خیانت میکنند، رسوا و ذلیل فرما.
- الهی آمین.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ. قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ. اللَّهُ الصَّمَدُ. لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ. وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُوًا أَحَدٌ. صدق الله العلی العظیم. وسلام علیکم و رحمة الله و برکاته.
- اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم.
پایان خطبۀ دوم
[attachment=192] [attachment=193] [attachment=192] [attachment=193] ...
خطبه های صوتی نماز جمعه 3-6-1396 خطبه اول [attachment=187] خطبه دوم [attachment=188] ...
خطبه های صوتی نماز جمعه 9-4-1396 خطبه اول [attachment=173] خطبه دوم [attachment=173] ...
خطبه های صوتی نماز جمعه 26-3-1396 خطبه اول [attachment=169] خطبه دوم [attachment=170] ...
خطبه های صوتی نماز جمعه 19-3-1396 خطبه اول [attachment=167] خطبه دوم [attachment=168] ...