خطبه های نماز جمعه شهرستان بردسکن 19-8-1396
جمعه۱۹آبان۱۳۹۶، شهرستان بردسکن، مسجد جامع و مصلای شهر، خطیب حجتالاسلام امینی.
سلام علیکم و رحمة الله. أعوذ بالله مِنَ الشيطانِ الرَجيِم. بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ. الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ نَحْمَدُهُ وَ نَسْتَعينُهُ وَ نَسْتَغْفِرُهُ وَ نَسْتَهْديهِ وَ نَتَوَکَّلُ عليه وَ نُصَلّی وَ نُسَلِّمُ عَلی حبيبه وَ نجيبه سیدِ رُسُلِهِ وَ حافِظِ سِرِّهِ بَشيرِ رَحْمَتِهِ وَ نَذيرِ نِقْمَتِه أَباالقاسِم المُصطَفی مُحَمَّد وَ عَلی آله الاَّطیَّبینَ الاَّطهَرینَ المَعصُومینَ المُنتَجَبین وَ لَا سِیُّما بَقیَّةِ الله فِی الأرَضین وَ اللَّعْنَهُ دائِم عَلَى أَعْدَائِهِمْ اعداء الله مِنَ الان الی يَوْمِ لِقاءالله اوصيکم و نَفسی عِبادَ الله بِتَقوی الله.
خودم و شما نمازگزاران، برادران و خواهران گرامی و بزرگوار را به رعایت تقوای الهی و دوری از گناه و معصیت سفارش میکنم و بر اتصاف به تقوا، برای خودم و شما نمازگزاران، از خداوند متعال و منان، استعانت و استمداد میجویم و عرض تسلیت دارم ایام اربعین حسینی را به محضر مبارک امام عصر روحی و ارواح العالمین لتراب مقدمه الفداء، رهبر فرزانۀ انقلاب و همۀ عزاداران سیدالشهدا، اباعبداللهالحسین(ع) بهخصوص شما نمازگزاران و عزاداران آن حضرت. امیدواریم انشاءالله خداوند متعال و منان، به برکت این عزاداریها، معرفت واقعی و حق معرفت را نسبت به اهلبیت به همۀ ما عنایت بفرماید.
در ادامۀ مطالب هفتههای گذشته که در نشانههای اهل تقوا، علی(ع) فرمودند یکی از نشانههای آنها این است که دنبال روزی حلال هستند: «طَلَباً فی حَلالٍ» جستوجو میکنند روزی خودشان را از جاهای حلال و از حرام و شبهه پرهیز میکنند. عرض کردیم مطالبی را که عامل اصلی روزی بندگان خدا، آن رحمانیت پروردگار است. از رحمانیت عامۀ پروردگار، همۀ موجودات روزی خودشان را دریافت میکنند و از عوامل ظاهری آن، کار و تلاش و کوشش و سعی انسان هست که تأثیر فراوانی در جلب روزی و تحصیل رزق حلال دارد. انسان باید تلاش بکند. قرآن میفرماید که برای انسان، جز سعی و تلاش و کارش، چیزی نخواهد بود. هم در رزق و روزی و هم در مسائل معنوی و اخروی؛ اما موارد و عواملی را بهعنوان افزایش روزی، عوامل معنوی بیان کردند در روایات، در آیات که اینها را بررسی میکردیم. افزایش روزی، عوامل معنوی بیان کردند. در روایات، در آیات که اینها را بررسی میکردیم. به نُه مورد آن تابهحال اشاره کردیم و مورد دهم در رابطه با افزایش روزی انسان از عوامل معنوی، در روایات داریم که مداومت و دائمالوضو بودن. خیلی مؤثر هست در تحصیل روزی انسان. در افزایش روزی انسان. اینکه دائم انسان با وضو باشد.
شخصی به رسول گرامی اسلام، حضرت محمدبنعبدالله(ص) عرض کرد: «یا رسول الله، میخواهم روزی من افزایش پیدا بکند. بیشتر بشود. زیاد بشود. چهکار بکنم؟» حضرت فرمودند: «دُم عَلَی الطَّهارَةِ یُوَسَّعُ عَلَیکَ فِی الرِّزقِ» دائم با حالت طهارت و وضو باش تا رزق تو افزایش پیدا بکند. توسعۀ در رزق پیدا بکنی. یک کاری است که زحمت هم کم دارد؛ ولی منفعت زیادی دارد. این فرمایش رسول گرامی اسلام در جواب شخصی که بهخصوص برای افزایش روزی سؤال کرد، حضرت فرمودند دائمالوضو باش: «دُم عَلَی الطَّهارَةِ یُوَسَّعُ عَلَیکَ فِی الرِّزقِ» تا رزق تو افزایش پیدا بکند و آنقدر وضو اهمیت دارد، هم در جلب روزی انسان و افزایش آن و هم در حفظ آن روحیات معنوی انسان که وقتی از مرحوم علامه طباطبایی(اعلی الله مقام شریف) صاحب کتاب نفیس المیزان، بیست جلد، تفسیر بسیار وزین و گرانسنگ المیزان را، عربیاش را ایشان نوشتهاند، بیست جلد. از ایشان سؤال میکنند: لبدترین حالت شما، چه حالتی است؟ حالتی که دوست ندارید؟» ایشان میفرمایند: «آن حالت بین دو وضو.» یعنی اگر میخوابیم، بعد بیدار میشویم و وضو ندارد انسان. خواب منقض، ناقض وضو هست. یا مسائل دیگری که پیش میآید و وضوی انسان نقض میشود، میفرمایند همان دقایق و همان ساعتها، بدترین حالت من است. اینقدر وضو اهمیت دارد. اگر این را ما بخواهیم اصلش را بیان کنیم، یعنی باوضوبودن بهترین حالتهای معنوی شخصیتی مثل علامه طباطبایی(اعلی الله مقام شریف) هست. وضو اینجوری است. خلاصه در روحیات معنوی انسان، در افزایش روزی مادی و معنوی انسان، اثر فراوانی دارد.
و یازدهمین عامل از عوامل معنوی افزایش روزی انسان، در روایات داریم که امانتداری هست. من به اجمال اینها را عرض میکنم؛ چون اگر بخواهیم ورود به هرکدام از اینها پیدا بکنیم، خود وضو باز اثرات فراوانی دارد. پانزده فضیلت و اثر برای وضو ذکر شده است. ما نمیخواهیم به این بابها ورود پیدا بکنیم که از اصل بحثمان هم نمانیم. انشاءالله این را بتوانیم به یک جایی برسانیم و یازهم امانتداری است. علی(ع) میفرمایند: «استِعمالُالأمانَةِ یَزیدُ فِیالرِّزقِ» اینکه انسان امانتدار باشد در کارهایش، در آنچه که به او مربوط است. گاهی مالی را نزد ما امانت میگذارند. گاهی ممکن است سخنی را نزد ما به امانت بگذارند. گاهی ممکن است سرّ دلی را به ما به امانت بگویند. آنچه مربوط به انسانها میشود و انسان امانتدار دیگران هست، اگر بتواند امانتداری کند، میفرمایند یکی از چیزهایی است که «یَزیدُ فِیالرِّزقِ» رزق انسان را زیاد میکند. هم اینجا میدانید عام هست و هم رزق مادی را شامل میشود و هم رزق معنوی را. هرکسی در هر عالمی سیر میکند و سپری میکند، همان مورد. بعضیها در عوامل معنوی خیلی حساس هستند. دوست دارند به یک مراحل معنوی رشد کنند. باز امانتداری کمک میکند. بعضیها روزی مادی را میخواهند اضافه بشود. باز امانتداری کمک میکند. فرمودند: «استِعمالُالأمانَةِ یَزیدُ فِیالرِّزقِ» رزق انسان را افزایش میدهد.
و دوازدهمین عامل، میفرمایند دعا برای دیگران است. اینکه ما برای خودمان دعا کنیم، در وسعت رزق ما اثرگذار هست. شکی در آن نیست. انسان دعا کند، خداوند روزی او را اضافه کند. وظیفه داریم ما دعا کنیم. حتی فرمودهاند نمک طعامتان را هم از خدا بخواهید. ما باید اینجوری باشد کار ما. از خدا طلب کنیم افزایش روزیمان را. هرچه میخواهیم؛ اما دعا برای دیگران هم یکی از عوامل افزایش رزق انسان هست و در این رابطه امامباقر(ع) به یکی از اصحابشان فرمودند: «علیک بالدّعاء لاخوانک بظهر الغیب فانّه یهیل الرّزق» فرمودند بر تو باد که برای برادران دینیات، وقتی که غایب هستند و نیستند، دعا کنی. اگر در یک مجلسی قرار گرفتی، خلاصه خدا به ما توفیق داده است بیاییم توی مسجد، نماز جمعه، بهترین ساعت استجابت دعا، میخواهیم دعا کنیم، حتماً از دیگران فراموش نکنیم. فرمودند: «علیک بالدّعاء لاخوانک بظهر الغیب یهیل الرّزق» یا «لک الرزق» فرمودند بر تو باد که در غیاب برادران دینیات، پشت سرشان دعا کنی. چقدر اسلام دین قشنگی است. چقدر زیباست. بهجای اینکه ما پشت سر برادر دینیمان غیبت کنیم، برویم دعا کنیم برایشان. اسلام این را از ما خواسته است. اگر ما آنکه اسلام خواسته است، نسبت به یکدیگر عمل کنیم و آن مهربانی و لطفی که نسبت به یکدیگر سفارش شده است، داشته باشیم، قطعاً روزی انسان افزایش پیدا میکند. این فرمایش امامباقر(ع) هست و موارد دیگری که انشاءالله اگر زنده باشیم و توفیق داشتیم در هفتههای آینده خدمت شما عزیزان عرض میکنم.
خدایا به عزت امامزمان(ع) قَسَمت میدهیم آن مسبب اصلی رزق ما، امامزمان(ع) هست. خدایا ما در غیبت آن حضرت، از خیلی از معنویات و روزی معنوی بهخاطر غیبت آن حضرت الان محروم هستیم. رزق مادی ما هم به همین کیفیت. خدایا به حق آن حضرت قَسَمت میدهیم، فرجشان را هرچه سریعتر محقق بفرما.
- الهی آمین.
قلب مقدس و نازنین حضرتش را از ما راضی و خشنود قرار بده.
- الهی آمین.
سلام ناقابل ما همراه پیام تسلیتمان در این ایام اربعین حسینی، محضرشان ابلاغ بفرما.
- الهی آمین.
خدایا پنجاه روز است دارد از پاییز میگذرد، از فصل پاییز و دانهای، قطرهای باران به زمین نرسیده است. مصلحت چیست، ما نمیدانیم. دشمنان فقط از این خوشحالاند و بعضاً با بعضی از پیامها، دوستان تو را، بندگان تو را میخواهند مأیوس و ناامید کنند. خدایا به حق امامزمان باران رحمتت بر ما نازل بگردان.
- الهی آمین.
با لطف عمیم خودت، با رحمانیت عامۀ خودت، روزی ما را برسان.
- الهی آمین.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ. Nقُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ. اللَّهُ الصَّمَدُ. لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ. وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُوًا أَحَدٌM.
- اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم.
پایان خطبۀ اول
مجدداً در خطبۀ دوم، خودم و شما نمازگزاران را به رعایت تقوای الهی و دوری از گناه سفارش میکنم. هم گناه در حوزۀ فکر و اندیشه و هم گناه در حوزۀ گفتار و سخن و هم گناه در حوزۀ عمل و اعضاء و جوارح. همۀ اینها را ما باید از گناه پاک کنیم. بعضی وقتها آلودگی فکری انسان پیدا میکند. در اعتقادات، در اخلاقیات، افکار شیطانی به سر انسان میزند. خیلی باید مواظب باشیم. از خداوند استمداد کنیم. از خداوند کمک بخواهیم. استعانت بجوییم تا انشاءالله خدا ما را کمک کند بتوانیم ترک گناه کنیم. اگر گناه را ترک کردیم، به آنچه که مایل باشیم از درجات میرسیم و تنها گناه مانع انسان هست. گناه وبال انسان میشود. از پرواز، انسان را باز میدارد. خدایا گناهان ما را ببخش و بیامرز و به ما توفیق ترک گناه عنایت بفرما.
- الهی آمین.
تسلیت عرض میکنم ایام اربعین حسینی را مجدداً به محضر امامعصر ارواحنا له الفداء، رهبر فرزانۀ انقلاب و همۀ عزاداران آن حضرت و این ایام دهۀ آخر ماه سفر را در آستانۀ رحلت جانگداز رسول گرامی اسلام داریم قرار میگیریم. شهادت فرزند بزرگ آن حضرت، اماممجتبی(ع) و همچنین ولینعمت ما خراسانیها، امامرضا(ع). این ایام شایستۀ تسلیت گفتن هست به دل غمدار امامزمان(ع) و همۀ شیعیان اندوهگین به این مصیبتها بهخصوص شما نمازگزاران. امیدواریم خداوند انشاءالله توفیق برنامۀ اقامۀ عزا برای این عزیزان را بیش از پیش همراه با معرف به همۀ ما عنایت بفرماید.
چند تا مطلب هست نیاز به تذکر دارد. قبل از هر چیز، من تقدیر و تشکر میکنم از حضور گسترده و بابصیرت و فهیم و آگاهانۀ همۀ مردم در راهپیمایی روز ۱۳آبانماه، روز ملی مبارزه با استکبار جهانی، آمریکا، تشکر دارم از همه بهخصوص از عزیزانی که درواقع محور این راهپیمایی بودند. دانشآموزان عزیز، فرهنگیان، معلمین، سپاه، بسیج، نیروی محترم انتظامی، روحانیت،کسبه، بازاریان و طلاب، دانشجویان، دانشگاهیان، اساتید، همۀ عزیزان، جوانان، برادران و خواهران بزرگوار. نهایت تشکر را داریم و امیدواریم انشاءالله خداوند متعال به پاس این قدمهایی که همۀ مردم برداشتند، بهخصوص گروههای هدف در این راهپیمایی، خداوند این قدمها بر صراط نلغزاند و آثار و ثمرات آن را انشاءالله هرچه زودتر به چشم همۀ ما و دیدۀ همۀ ما برساند.
و مطلب دیگر اینکه ۲۴آبانماه، آغاز هفتۀ کتاب است عزیزان. خب، نماز جمعه برنامۀ خوبی که ریختهشده است برایش و اعلام میکنند در سراسر کشور در پایگاههای نماز جمعه، هر هفته معرفی یک کتاب خوب و مفید و بهروز و پاسخگوی نیازی از نیازهای جامعۀ ما باتوجهبه شبهات و تردیدهایی که در فضاهای مجازی دشمنان دارند ایجاد میکنند؛ ولی خب من خواهشم این است از عزیزان که این معرفی کتاب، چون قبل از اذان هست، بزرگواری کنند نمازگزاری کنند، نمازگزارانی که میخواهند بیایند به نماز جمعه، چقدر خوب است دقایقی قبل از نماز، ما در اینجا حضور داشته باشیم، این کتابها معرفی میشود. بشنویم. اگر احیاناً نتوانستیم، خب بههرحال ما در فضاهای مجازی امروز همه فعال هستند، سایت نماز جمعۀ شهرستان بردسکن هم بحمدالله سایت فعال و بهروزی است. این کتابها را میتوانند از آنجا آدرسش را بگیرند. ستاد نماز جمعه، دفتر امام جمعه زحمت میکشند. مقام معظم رهبری، میفرمایند که پرخسارتترین تنبلیها، تنبلی در خواندن کتاب است؛ یعنی اگر ما در کارهای دنیا بگوییم تنبلی و کمکاری باعث خسارت مادی هست، میفرمایند پرخسارتترینش این است که انسان در مطالعۀ کتاب، کوتاهی بکند. خلاصه تهاون و سستی کند. این خسارتش از همۀ خسارتها، مقام معظم رهبری میفرمایند بیشتر است و یک نگاهی اگر ما به آموزههای دینیمان بیندازیم، بیشترین سفارش نسبت به علم، در اسلام هست؛ ولی متأسفانه ما مسلمانها برای کتاب و کتابخوانی وقت کم میگذاریم. اگر ما عادت بدهیم خودمان را به مطالعۀ کتاب، فرزندان ما هم از ما یاد میگیرند و شاید خیلی از مشکلاتی که امروز جامعۀ ما با آن روبهرو هست و نسل حوان ما، بهخصوص در موضوع زندگی مشترکشان اگر اهل مطالعه باشند، خب قبل از ازدواج مطالعه میکنند، حین ازدواج مطالعه میکنند، بعد از ازدواج مطالعه میکنند، خیلی از این مشکلات دیگر خواهد بود با مطالعه. لذا عزیزان همۀ ما موظف هستیم بهعنوان امربهمعروف که سفارش کنیم به کتابهای خوب و توصیه کنیم کتابهای خوب را و تشویق کنیم با مطالعۀ خودمان. چقدر خوب است همۀ ما یک کتاب دستمان داشته باشیم همیشه و زمانی بود که داشتن کتاب در دست یک افتخار بود برای انسان. یک ارزش بود. الان همۀ اینها کنار گذاشته شده است. اکتفا کردهایم به تلفنهای همراه که علاوهبر آن ضررهایی که از لحاظ ظاهری و جسمی این امواجی که از آنها صادر میشود و ساتع میشود، دارد برای سلامتی انسان که همه گفتند این را، خب این فضاهای مجازی را وقتی انسان ورود پیدا کرد، خیلی جاها دیگر انتخاب ما نیست. آن چیزی است که آنها انتخاب کردند. غذایی است که آنها بر سفرۀ ما میگذارند. ما مجبور میشویم استفاده کنیم. لذا یکمقدار به کتاب بیشتر توجه داشته باشیم انشاءالله و گلۀ مقام معظم رهبری بجا است و ما سعی کنیم که انشاءالله این دغدغۀ خاطر رهبری را با مطالعۀ بیشتر، انشاءالله برطرف کنیم.
و همچنین پنجشنبه۲۵آبانماه، به نام روز وقف و آغاز هفتۀ وقف نامگذاری شده است. خب شما شاهد هستید که خیلی از کارهای دینی، کارهای عامالمنفعۀ ما از طریق همین وقفیاتی است که مردم دارند انجام میدهند. در زمینههای مختلف، بهخصوص بحث عزاداریهای امامحسین که درود خدا بر مردم معتقد و متدین این شهرستان. هر بنای خیری را شما در این شهرستان از مسجد و حسینیه و مدرسۀ علیمه و حتی نمازخانههای مدارس اگر درنظر بگیرید، همه با همین وقفیات و نذورات و کمکهای شما خیرین و مؤمنین دارد میچرخد و انجام شده است. اینها باید باشد؛ اما بعضی وقتها به مقتضای زمان، بعضی از موقوفات ما هم باید نظر آن واقفین عوض بشود؛ یعنی وقفهای جدیدی ما داشته باشیم با نیاز جامعۀ ما. طبق آماری که عزیزان دادند، ما الان در بحث امورات قرآنی، موقوفه کم داریم. خب عزیزانی که میخواهند وقف کنند، در وقف قرآن بیایند وقف کنند و انشاءالله این علم، عترت قرآن را هم از این غربت در بیاریم. بین ما شیعهها، قرآن غریب است. در اهلسنت عترت غریب است. ما باید با موقوفات خودمان، قرآن را از این غربت دربیاوریم. وقفهای قرآنی داشته باشیم. امروز نیاز جامعۀ ما برای ازدواج جوانانمان یک بخش از وقفیات در این فاز قرار بگیرد. جهیزیۀ دختران ما، کمک به جوانان ما برای ازدواجشان. در این بخشها هم موقوفات یا اصلاً نداریم، یا خیلی کم داریم. چقدر خوب است انشاءالله متمولین، متمکنین، متدینین، از مال خودشان را یک بخشی را در زمان حیاتشان وقف کنند و یک صدقۀ جاریه برای خودشان قرار بدهند که بعد از مردن، بچهها خواهند خورد، یک آب هم بالایش و چیزی هم به ما نخواهد رسید! اگر خودمان امروز کاری انجام دادیم برای خودمان، کار انجام میشود. به امید کسی نباشیم عزیزان. به امید فرزندان نباشیم که برای ما کار خیر انجام بدهند. گفته بود: «مرا به خیر تو امید نیست، شر مرسان.» بچهها سر نرسانند، خدا را شکر کنیم! من قصد جسارت به جوانها و فرزندان نداریم. ما هم فرزند هستیم خودمان. میخواهم این را عرض کنم که خودش انسان باید به فکر خودش باشد. وقتی رسول گرامی اسلام، حضرت محمدبنعبدالله(ص) از ثروت عظیم آن مؤمنی که از دنیا رفته بود و وقف کرده بود و سفارش کرده بود، وصیت کرده بود بعد از مرگش آنها را در راه خدا بدهند، پیامبر گرامی اسلام یک دانه خرمای پلاسیده را برداشتند. فرمودند اگر در زمان حیات خودش، با دست خودش همین یک دانۀ خرما را میداد، اثرش برای او از این اموالش که بعد از مرگش آمده است قرار داده است، بیشتر بود؛ چراکه مبارزۀ با دلکندن از این دنیاست. ما الان دلهایمان چسبیدۀ به دنیاست. خیلی از مشکلات ما از همین ناحیه به وجود میآید. لذا خودمان به فکر باشیم انشاءالله. وقفهای خوبی را قرار بدهیم برای اموراتی که لازم هست. یک مشورتی بکنیم با ادارۀ محترم اوقاف و امور خیریه. بپرسید در چه زمینههایی الان موقوفه کم هست. عزیزانی که میخواهند وقف کنند. چون ما اگر بگوییم شاید کارشناسیشده نباشد. بپرسید از ادارۀ محترم اوقاف که آقا در چه بخشهایی الان نیاز بیشتری در شهرستان ما هست برای وقف. در آن زمینهها وقف کنیم انشاءالله. برای خودمان سرمایهگذاری خواهد بود. برای آخرتمان. ما که به فکر خودمان هستیم. به فکر دنیای خودمان هستیم. به فکر عقبای خودمان هم انشاءالله باشیم.
مبحث دیگری که لازم هست تذکر داده بشود در این ایام، شهادت مظلومانۀ تعدادی از مرزبانان این کشور که هشت نفر از عزیزان ما، جوانان ما در ردههای مختلف، سرباز، درجهدار، افسر، به شهادت رسیدند در مرز چالدران که از خداوند میخواهیم انشاءالله روح این عزیزان را با شهدای کربلا محشور بگرداند و به باقیماندگانشان صبر و اجر عنایت کند؛ اما تذکری هم به مسئولین هست که یکمقدار مراقبتها را از مرزها بیشتر کنند. امروز خیلی جاها از حراست از مزرهایشان با این ابزار نوین همراه شده است و ما باید از آنها استفاده کنیم و حیف است که جوان ما در این راه بخواهد جانش را بدهد. اشراری بیایند. اگر خدایی نخواسته این عزیزان در مرزها نباشند، این ناامنیها به داخل کشور ما میآید. لذا ما مدیون این شهدا هستیم .مدیون این عزیزان مرزبانمان هستیم و باید همیشه برای سلامتی آنها دعا کنیم. برای شهدایشان از خدا بخواهیم که انشاءالله با شهدای کربلا محشور بگرداند و مسئولین هم انشاءالله به فکر تقویت مرزها در برابر این تهاجمات کور اشرار و کسانیکه میخواهند ناامنی در داخل کشور ما ایجاد کنند، انشاءالله باشند.
و آخرین مطلب، بحث اربعین حسینی که میدانید امروز در کربلا و عراق روز اربعین هست با اختلافی که در رؤیت حلال به وجود آمده است، امروز روز اربعین است در آنجا. شاهد یک ایجاد فرهنگی هستیم به لطف امامزمان و برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی. ما تابهحال فرهنگ عاشورایی را میگفتیم و بحمدالله دارد شکل میگیرد فرهنگ اربعینی که فرهنگ مهربانی، فرهنگ سخاوت و فرهنگ بخشش هست. لذا راهپیمایی اربعین، یک راهپیمایی دینی و جهانی امروز شده است و چندین سال است که بحمدالله از شیعیان سراسر جهان و حتی مسلمانان غیرشیعه و حتی ادیان دیگر، مسیحیت، و امثال اینها هم دارند میآیند به روز اربعین و در این راهپیمایی باشکوه بیستمیلیونی و بیشتر از بیستمیلیونی دارند شرکت میکنند. دشمنان خطر این راهپیمایی را احساس کردند و میبینند که اثربخشی این راهپیمایی و بصیرتافزایی و آگاهی عامۀ مسلمین در راهپیمایی اربعین دارد اتفاق میافتد. همانطوری که در حج، وقتی مسلمانها به دور هم جمع میشدند و پیام را از سراسر کشورها به یکدیگر میرساندند. آگاهی مردم و مسلمانها بیشتر میشد، امروز بحمدالله عاشورا دارد این شکل را پیدا میکند؛ لذا دشمنان برای مبارزۀ با این حرکت و کاستن از تأثیرات آن، در رابطه با اربعین، یک رفتارهای ضد اربعینی از خودشان بروز دادند و دارند سرمایهگذاری میکنند. ما آن رفتارها را باید بشناسیم و باید اثر آن را هم بدانیم.
من در این هفته به اجمال فقط آن رفتارهای ضد اربعینی دشمنان را اجمالاً عرض میکنم خدمت شما. اگر انشاءالله زنده بودیم در هفتههای آینده بحث تأثیرات این حرکت اربعین را هم ما خواهیم گفت. یکی اینکه دشمنان تلاش میکنند، خوب دقت کنید، تشکیک در اصل مراسم اربعین را در دستور کارشان قرار دادند. به دو روش میخواهند تشکیک کنند. شک ایجاد کنند. تردید ایجاد کنند. یکی اینکه تبلیغ وسیعی را این روزها راه انداختهاند به اینکه آقا این زیارت پیادۀ امامحسین(ع) و این حرکت اربعین، یک سنت منسوخ قدیمی است. دارند روی این کار میکنند. فضاهای مجازی را، تبلیغات دشمنان را شما ببینید، چقدر روی این موضوع. این یک سنت منسوخ و قدیمی است. این یک روش برای تضعیف این حرکت و تشکیک در این اصل. دوم تبلیغ اینکه این یک اسراف اقتصادی است. این را ما گاهی از متدینین میشنویم. ما نباید حرف دشمن را بیاییم بزنیم. نمازگزاران، متدینین، اگر جایی هم کسی گفت، ببینید همۀ کارها را شما ببینید. ولخرجیهایی که دارند میکنند در زمینههای مختلف نمیگویند اسراف. اگر کسی برای زائر امامحسین(ع) یک بستهبندی مختصری را خودشان آمدند با طیب نفس دادند، این میشود اسراف. اگر مردم با طیب نفس در شهرستان ما که امسال بحمدالله یک حرکت خوبی انجام شد و در کربلا مستقر شدند در مسیر زائرین پیاده برای ایجاد یک پایگاهی برای امدادرسانی به این عزیزان. با طیب نفس بعضیها پتویی را آوردند تقدیم کردند. این میشود اسراف؟! آنهمه ولخرجیها در راههای ناروا اسراف نیست، این کمک جزئی که یک انسانی با طیب نفس برای زائر امامحسین، این را دارند تبلیغ میکنند، میگویند این اسراف اقتصادی است! بعضاً با رنگولعاب زیبایی هم میخواهند این را ترویج کنند و گاهی متدنین ما هم تحت تأثیر این حرفها متأسفانه قرار میگیرند. ما این را توجه به آن داشته باشیم.
دوم اینکه از کارهای ضد اربعینی دشمن، ایجاد و تعمیق دگانۀ عرب و فارس هست. فراوان در این قسمت تبلیغ میکنند که بیایند این بهاصطلاح عرب و فارس را، این فاصله بخواهند بین اینها ایجاد کنند و این را تعمیق کنند. عمق به آن ببخشند. این فاصله را هی بیشتر کنند و گستردهتر کنند. اینهم باز به دو روش اینها در پیش گرفتهاند. یکی تبلیغ اینکه این یک حرکت سیاسی ایرانی است. یک عدهای الان این را تبلیغ میکنند که آقا این حرکت اربعین، زیارت پیادۀ زائران امامحسین یک حرکت سیاسی ایرانی است. این را برای عربها از آن طرف میگویند که به ما ایرانیها بدبین بشوند. میگویند آقا این حرکت سیاسی ایرانی است که آنها را ارادهشان را درواقع سست کنند برای حضور در این زیارت امامحسین(ع). دوم اینکه تبلیغ اختلاف میان فارس و عرب دارند به وجود میآورند. دیدهاید گاهی در فضاهای مجازی میآیند از نمیدانم قبل از اسلام شروع میکنند که این چطوری بافتنیهای خودشان و آن ذهنیات خرابشان را بههم میبافند که بله، کل این مسائل دینی ما را بیایند بهعنوان عرب و عجم تقسیم کنند و این اختلاف را تعمیق کنند. ما باید خیلی بههوش باشیم. و سوم از رفتارهای ضد اربعینی اینها این است که ما خیلی به این موضوع باید توجه داشته باشیم، قدرتدادن به شیعیان سکولاری که از لبنان و جاهای دیگری میآیند. اینهم باز به دو شکل اتفاق افتاده است که دو تا راه برای اینک هاین شیعیان سکولاری که دین را از سیاست جدا میدانند، بیایند این را تشویق کنند، تبلیغ کنند، سرمایهگذاری میکنند روی این قسمت. عزیزانی که رفتهاند، گاهی میآیند از بعضی از موکبها آنچنان با آبوتاب نقل میکنند که اینجور خرج میکردند، آنجور خلاصه تشویق میکردند، اینجور جذب میکردند، همۀ آنها با پولی که آمریکا در اختیار آنها قرار میدهد. با پولی که دشمنان در اختیار آنها قرار میدهند. با آن بیان زیبای مقام معظم رهبری «شیعۀ انگلیسی» در اختیار آنها قرار میدهد، این کار ر ا به دو روش دارند انجام میدهند: ۱. قدرتدادن به برخی شیعیان عراق و لبنان در انی مسیر موکبها اگر توجه کرده باشند عزیزانی که آمدند و نقل میکنند، موکبهایی هستند از لبنان و عراق که ماهیتاً درواقع شیعۀ سکولارند و منشأ آنهم انگلیس خبیث و آمریکای جنایتکار هست. اینها را هی تقویت میکنند که سیاست را از دیانت جدا بدانند. این یک بخش. ۲. و بخش دوم کارشان این است که تنزل قدرت اربعین از تأثیر در مسائل حاکمیتی؛ یعنی یکجوری تبلیغ میکنند که آقا این حرکت مردم، یک حرکتی است که اصلاً ربطی به حاکمیتها ندارد و هیچ تأثیری هم در حاکمیتها ندارد و حال آنکه اگر تأثیر ندارد، شما چرا میترسید؟ شما که میبینید حرکت مردم در اربعین تأثیری در حاکمیت ندارد، خب آمریکای جنایتکار، چرا میترسی؟! انگلیس مکار، چرا میترسی؟! شیاطین انساننما، چرا میترسید؟ اگر این تأثیری در حاکمیت ندارد، جلوی آن را آزاد بذارید. بذارید تبلیغ بکنند. بذارید حرکت بکنند. مانع ایجاد نکنید. شبهه ایجاد نکنید. تشکیک ایجاد نکنید. معلوم میشود تأثیر دارد. اینچنین حرکتی میتواند حاکمانی مثل سعودی خبیث را تحتالشعاع خودش قرار بدهد. آنها را بترساند از این قدرت مسلمانها. ما در عربستان هم شیعیان مظلوم زیادی داریم. وقتی این حرکت را میبینند، آنها قوت قلب پیدا میکنند. دشمنان از این میترسند. لذا به این شکل تلاش میکنند که این را بیتأثیر در حاکمیت قرار بدهند.
و چهارم ایجاد شکاف میان ملت عراق با ایران که با برنامه هم دارند کار میکنند. در این قسمت، فراوان برنامهریزی شده تلاش میکنند که بین ملت ایران و ملت عراق فاصله ایجاد بکنند. خوب دقت کنید به این مطلبی که یکی از برنامههای اندیشکدۀ اینترپرایز در این برنامهشان آمده است که باتوجهبه گروههای متفاتی که شیعه در عراق باید برای دور کردن آنها از ایران، برنامههای متفاوتی اتخاذ کرد. اینها در برنامههایشان این را آوردهاند که ما باید کاری بکنیم که خلاصه اینها از ایران جدا بشوند و نوشتهاند که بهتازگی یکی از مأموران امنیتی سابق آمریکا که مدتی را میآید توی عراق با سران قبائل کشور عراق بهخصوص شهر موصل عراق و بصرۀ عراق میرود صحبت میکند، میبیند که اینها مایل به این هستند که با ایران رفتوآمد داشته باشند و آنها میگویند ما از اینکه ایرانیها در کشور ما آمدند، سرمایهگذاری کردند، رفتوآمد دارند، بدیای ندیدهایم. اگر آمریکا از این قضیه ناراحت است، این را خود این آقا در یکی از دانشکدههایشان در جمعی صحبت میکند. آنها میگویند اگر آمریکا ناراحت است، آمریکا خودش اقدام کند علیه ایران. ما ناراحتیای نداریم. لذا آنها تلاششان این است که بین عراق و ایران این فاصلهها را ایجاد بکنند. ایشان میگوید من به تازگی از سفر چند هفتهای، از عراق برگشتم. با تعدادی از رؤسای قبائل عرب سنی صحبت کردم بهویژه در اطراف شهر موصل. امیدوار بودم که آنها برای انجام اقدامات تلافیجویانه علیه ایران، آماده باشند؛ اما آنها بهنوعی از وضع موجود، یعنی حضور ایران در جایگاه قویترین نیروی در عراق، راضی هستند. آنها میگویند آمریکا باید برای تغییر این وضیع، خودش اقدام کند؛ اما آمریکا فعلاً تصمیمی ندارد. بعد آنجا میگوید که پلهای زمینیای که بین ایران وعراق هست، برای ما مشکلساز شده است. منظورش این است که این رفتوآمد زائرین از طریق مرزها و به طریق مختلف به کشور عراق، برای آمریکا مشکلساز است. لذا عزیزان ما اگر توفیقی خداوند میدهد و مشرف میشویم کربلای معلی، نجف اشرف، سعی کنیم آن اخلاق اسلامی را در برخورد با عراقیها درنظر داشته باشیم و بدانیم اگر جایی برفرض موردی هم پیش آمد، آنها بداخلاقی کردند، اینها نشأتگرفتۀ از این تلاش دمشن هست که میخواهند فاصله ایجاد کنند و بحمدالله حاکمیت عراق هم امروزحاکمیت خوبی است و مسلمانان و شیعیان آنجا هم برخوردشان با شیعیان ایران خوب هست. بعضی ممکن است در گوشهوکنار پیدا بشوند، حرفهایی بزنند. ما باید بدانیم که دشمن تلاشش این است این فاصله را ایجاد بکند. لذا اربعین را ما باید از همیشه به آن بیشتر اهتمام داشته باشیم. روایتهای فراوانی داریم در فضیلت زیارت اربعین که من یک مورد را فقط عرض میکنم که امامباقر(ع) فرمودند: «لَوْ یَعْلَمُ النَّاسُ مَا فِی زِیَارَةِ الْحُسَیْنِ (ع) مِنَ الْفَضْلِ لَمَاتُوا شَوْقاً وَ تَقَطَّعَتْ أَنْفُسُهُمْ عَلَیْهِ حَسَرَاتٍ» فرمودند اگر مردم میدانستند که در زیارت امامحسین(ع) چه امتیازاتی خداوند متعال قرار داده است، چه چشمروشنیهایی خداوند قرار داده است، از شوق آن چشمروشنیها و آن هدایای الهی، «لَمَاتُوا شَوْقاً» جانبهجانآفرین تسلیم میکردند از شوق و اشتیاق آن چشمروشنی و هدیۀ الهی و همچنین «تَقَطَّعَتْ أَنْفُسُهُمْ عَلَیْهِ حَسَرَاتٍ» و باز جان میدادند و میمردند از حسرت ازدستدادن زیارت امامحسین(ع). خب، به لطف خداوند و خون مطهر شهدا و دلاوریهای رزمندگان هشت سال دوران دفاع مقدس و امروز عزیزان ما در دفاع از حرم حضرت زینب(س) و مشاورههای کارشناسان عزیز نظامی ما در عراق، مردم به این لطف خدا میتوانند دست پیدا کنند و زیارتی امامحسین را داشته باشند. باید مواظب توطئههای دشمنان باشیم.
خدایا به عزت و جلالت قَسَمت میدهیم، توفیق زیارتی عتبات عالیات را به همۀ ما عنایت بفرما.
- الهی آمین.
توفیق زیارتی مکۀ مرکه و مدینۀ منوره را با نابودی آل سعود به همۀ ما عنایت بفرما.
- الهی آمین.
خدایا همانطوری که توفیق زیارتی کربلا را با نابودی صدام و دفع شر استکبار جهانی، آمریکا، به ملت ایران عنایت کردی که نشانۀ لطف توست، خدایا توفیق زیارتی خانۀ خودت را و حرم نبیّت را هم با نابودی آل سعود به همۀ ما عنایت بفرما.
- الهی آمین.
خدایا به عزت و جلالت قَسَمت میدهیم زائرین عتبات عالیات، زائرین علیبنموسیالرضا(ع) و همۀ مسافرین اسلام را در این ایام به سلامت به اوطانشان برگردان.
- الهی آمین.
رهبر فرزانۀ انقلاب، خدمتگزاران صدیق نظام بر توفیقات و تأییداتشان بیفزای.
- الهی آمین.
شر استکبار جهانی، آمریکا، و صهیونیستها و وهابیت کثیف و داعش خشن به خودشان برگردان.
- الهی آمین.
به عزت و جلالت قَسَمت میدهیم، خدایا ما را یکآن به خودمان وامگذار.
- الهی آمین.
مؤمنین و مؤمناتی که سال گذشته در این ایام اربعین حسینی، در جمع نماز جمعه بودند و به رحمت خدا رفتند، خدایا همهشان را غریق رحمت بیمنتهای خودت بفرما.
- الهی آمین.
به عزت و جلالت قَسَمت میدهیم، خدایا، پروردگارا باران رحمتت را بر ما گناهکاران نازل بفرما.
- الهی آمین.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ. Nقُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ. اللَّهُ الصَّمَدُ. لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ. وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُوًا أَحَدٌM. صدق الله العلی العظیم. والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته.
- اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم.
پایان خطبۀ دوم
خطبه های صوتی نماز جمعه 3-6-1396 خطبه اول [attachment=187] خطبه دوم [attachment=188] ...
خطبه های صوتی نماز جمعه 27-5-1396 خطبه اول [attachment=186] خطبه دوم [attachment=185] ...
خطبه های صوتی نماز جمعه 26-3-1396 خطبه اول [attachment=169] خطبه دوم [attachment=170] ...
خطبه های صوتی نماز جمعه 19-3-1396 خطبه اول [attachment=167] خطبه دوم [attachment=168] ...
خطبه های صوتی نماز جمعه 18-1-1396 خطبه اول [attachment=151] خطبه دوم [attachment=152] ...