جمعه. 4خرداد۱۳۹۷. شهرستان بردسکن. مسجد جامع و مصلای شهر. خطیب: حجتالاسلام امینی.
سلام علیکم و رحمة الله. أعوذ بِالله مِنَ الشيطانِ الرَجيِم. بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ. الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ. نَحْمَدُهُ وَ نَسْتَعينُهُ وَ نَسْتَغْفِرُهُ وَ نَسْتَهْديهِ وَ نَتَوَکَّلُ عليه وَ نُصَلّی وَ نُسَلِّمُ عَلی حبيبه وَ نَجِيبه سیدِ رُسُلِهِ وَ حافِظِ سِرِّهِ بَشيرِ رَحْمَتِهِ وَ نَذيرِ نِقْمَتِه أَباالقاسِم المُصْطَفیٰ مُحَمَّد وَ عَلی آله الاَّطیَّبینَ الاَّطهَرینَ المَعصُومینَ المُنتَجَبین وَ لَا سِیَّما بَقیَّةِ اللهِ فِی الأرَضین وَ اللَّعْنَهُ دائِم عَلَى أَعْدَائِهِمْ اعداء الله مِنَ الان الی يَوْمِ لِقاء الله اوصيکم وَ نَفسی عباد الله بِتَقوی الله وَ اتِّباعِ اَمْرِهِ وَ نَهْیِ.
خودم و شما نمازگزاران، برادران و خواهران روزهدار را به رعایت تقوای الهی و دوری از گناه و معصیت و تبعیت از فرامین و اوامر الهی دعوت میکنم و توصیه و سفارش دارم و از خداوند متعال و منان، استعانت و استمداد میجوییم که همۀ ما را به صفت تقوا که فلسفۀ روزۀ این ماه هست، بیاراید و از این موهبت الهی، همۀ ما را برخوردار بگرداند.
در هفتۀ گذشته عرض کردم، خداوند متعال و منان سفرۀ بابرکت خودش را در ماه مبارک رمضان، با وجوب روزه گسترده است و این سفره را به اموری آراسته است. یکی از آنها، لیلة القدر است که پیش روی داریم انشاءالله. خداوند که تا امروز ما را زنده نگه داشته است، طول عمر دهد که شبهای قدر را درک کنیم و دوم قرآن هست که خود این قرآن، کتاب الهی، دارای پیامهای وحی خداوند متعال و دستورالعمل زندگی ما انسانها و عمل به آن تأمینکنندۀ سعادت دنیا و آخرت ماست. به اجمال در هفتۀ گذشته، مطالبی عرض شد.
و اما آراستگی سفرۀ رمضان، موضوع سومی دارد به نام دعا که اگر چنانچه ما یک توجه اجمالی به بحث دعا در این ماه داشته باشیم، کثرت دعاها، دعاهای ماثوره و واردۀ در این ماه، دلالت بر اهمیت این موضوع دارد. دعای شریف ابوجمزۀ ثمالی در شبهای این ماه، دعای جوشن کبیر، دعای شریف افتتاح، دعاهای ویژه در تعقیب نمازهای واجب و دعاهای ویژۀ دهۀ آخر ماه مبارک رمضان. دعاهای ویژهای در شبهای قدر ماه مبارک رمضان. این کثرت و تعداد پرشمار از دعاها در این ماه و توصیه و سفارش اهل بیت به توجه به این موضوع مهم دعا، حکایتکنندۀ از اهمیت این مائدۀ الهی بر سفرۀ رمضان است و خدواند متعال در قرآن کریم، سورۀ مبارکۀ فرقان، آیۀ 77، یک تصریحی به این موضوع نموده است که همۀ ما را درواقع همیشه باید هوشیار در برابر این موضوع داشته باشد: Nقُلْ مَا يَعْبَأُ بِكُمْ رَبِّی لَوْلَا دُعَاؤُكُمْM پیغمبر من، به مردم بگو اگر چنانچه حالت دعا، زبان خواستن و نیاز شما، عرضهاش به درگاه پروردگار، توسط شما نباشد، خداوند هیچ توجه و اعتنایی به شما نمیکند. Nقُلْ مَا يَعْبَأُ بِكُمْ رَبِّیM هیچ اعتنا و توجهی خدای من به شما نخواهد داشت. Nلَوْلَا دُعَاؤُكُمْM اگر دعای شما نباشد. لذا دعا همیشه سفارش شده است و سرمایهای است که خداوند بهواسطۀ آن سرمایه، به ما توجه میکند. اما در این ماه شریف و عزیز که سفارش بیشتر به این دعا شده است، ما هم باید توجه بیشتری داشته باشیم و در روایات داریم محتوا و مغز عبادت شما، دعاست: «الدُّعاءُ مُخُّ العِبادَةِ» یعنی اگر ما عبادت را یک شکل ظاهری برایش قائل باشیم، در نماز این ارکان مخصوصه و در روزه آن نیت همراه با امساک از مفسرّات، این شکل ظاهری را برای عبادت درنظر بگیریم، در حج آن اعمالی که انجام میشود، یک قالب ظاهری دارد، محتوای همۀ این عبادات، ائمۀ اطهار فرمودهاند دعاست. لذا امامصادق(ع) فرمودند: «عَلَيْكُمْ بِالدُّعَاءِ فَإِنَّكُمْ لَا تَقَرَّبُونَ بِمِثْلِهِ» بر شما باد به دعا، درخواست از خدا و خواندن خدا و نجوا و زمزمه و مناجات با خدا. چون بهوسیلۀ هیچ چیزی همانند دعا، به خدا تقرب پیدا نمیکنید. وسیلۀ تقرب، بهترین آنها، سریعترین آنها در این روایت، امامصادق(ع) میفرمایند دعاست. «وَ لَا تَتْرُكُوا صَغِيرَةً لِصِغَرِهَا أَنْ تَدْعُوا بِهَا إِنَّ صَاحِبَ الصِّغَارِ هُوَ صَاحِبُ الْكِبَارِ» فرمودند توجه داشته باشید، حاجتهای کوچک خودتان را، خواستههای اندک خودتان را هم از خدا بخواهید؛ چون خدایی که حاجتهای بزرگ شما را روا میکند، همان خداست که خواستههای اندک و کوچک شما را هم همان خدا برآورده میگرداند. لذا عزیزان این فرصتها و این ساعات و دقایق و روز و شبهای ماه مبارک رمضان، یکی از برنامههای قطعی خودمان در کنار قرآن، در کنار نماز، در کنار روزه، بحث دعا را انشاءالله مدنظر داشته باشیم.
چند مسئله را در دعا یادمان باشد: اول اینکه دعای ما برای امور مهم ما باشد. بعضی وقتها خیلی محسور میشویم در مباحث دنیایی. فقط برای همین دنیایمان دعا میکنیم. ما آخرت را پیش روی داریم. برای آخرتمان هم دعا کنیم. برای انسانهای بزرگی که متحولکنندۀ تاریخ بشریت و انسانیت هستند و نجاتدهندۀ انسانها از منجلاب گناه هستند، دعا کنیم. برای امامزمان(ع). برای همۀ افراد دعا کنیم. برای آنهایی که در راه خلاف هستند، برای هدایتشان دعا کنیم. برای آنهایی که در راه هدایت هستند، برای سلامتشان و به مقصد رسیدنشان دعا کنیم. لذا دعاهای خودمان را از لحاظ گستره، خیلی وسیع بگیریم. در دعا کردن، تنگنظر و بخل نعوذبالله نورزیم. دوم اینکه در دعاهای خودمان، امید اجابت، حتماً داشته باشیم و گاهی انسانها ناامید هستند از اجابت. خود ناامیدی از اجابت دعا، مانع اجابت دعاست. در روایات داریم، انسانهای مؤمن، وقت دعا کردن، آنقدر به اجابت دعا امیدوار هستند کأنه حاجت آنها دم درب برآورده میشود. لذا با این حالت انشاءالله دعا کنیم. و سومین موضوع و مسئلهای که در دعا مدنظرمان باشد، دیگر برای خدا در کنار اجابت دعایمان کسی را برایش جایگاهی قائل نباشیم. حقیقتاً خدا را مؤثر و مُجیب بدانیم: Nأَمَّنْ یُجِیبُ الْمُضْطَرَّ إِذا دَعاهُ وَ یَكْشِفُ السُّوءَM گاهی به هزار جا و هزار شخص و افراد را ما میبینیم برای اجابت دعایمان، این شرط دعا نیست. خدا را ما مؤثر بدانیم. حتی اگر به ائمۀ اطهار(ع) هم ما توجه و توسل داریم، دستور خود خداوند است. از باب Nوَ ابْتَغُوا إِلَيْهِ الْوَسِيلَةَM وإلا در دعا، جز خدا کسی را ما مؤثر ندانیم. ائمۀ اطهار را خداوند دستور داده است. ما باید درِ خانۀ اهل بیت برویم. آنها را وسیلۀ دعا و تقرب خودمان قرار بدهیم و شفیع خودمان قرار بدهیم، دستور خداست؛ اما غیر خدا و غیر اهل بیت، احدی را در دعای خودمان مؤثر ندانیم که این دعا رد میشود. امیدواریم خداوند به همۀ ما حال دعا و توجه به دعا بهخصوص دعاهای مائثور در این ماه پرفضیلت و مبارک رمضان را عنایت بفرماید.
- الهی آمین.
خدایا نماز و روزۀ ناقابل ما را به لطف و کرمات قبول بفرما.
- الهی آمین.
توفیق و حال عبادت و دعا و قرآن در این ماه، به همۀ ما عنایت فرما.
- الهی آمین.
بخل و کینه و حسد و ریا و ؟؟؟ (13:21) و تمام این گناهان قلبی را از دلهای ما و روح ما برطرف بگردان.
- الهی آمین.
صفا و صمیمیت و محبت و مهربانی و همدلی و وحدت را در میان ما و در دلهای ما بیش از پیش قرار بده.
- الهی آمین.
رهبر فرزانۀ انقلاب بر صحت و عافیت و سلامتی و طول عمرشان بیفزای.
- الهی آمین.
Nبِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ. قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ. اللَّهُ الصَّمَدُ. لَمْ يَلِدْ وَ لَمْ يُولَدْ. وَ لَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُوًا أَحَدٌ.M
- اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم.
پایان خطبۀ اول
أعوذ بِالله مِنَ الشيطانِ الرَجيِم. بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ. الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِينَ. الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی يُؤْمِنُ الْخَائِفِينَ و يُنَجِّی الصّالِحِينَ وَ يَرْفَعُ الْمُسْتَضْعَفِينَ وَ يَضَعُ الْمُسْتَكْبِرِينَ وَ يُهْلِکُ مُلُوكاً وَ يَسْتَخْلِفُ آخَرِينَ. الْحَمْدُ لِلِّهِ قَاصِمِ الْجَبَّارِينَ مُدْرِکِ الْهَارِبِينَ مُبِيرِ الظَّالِمِينَ نَكالِ الظَّالِمِينَ وَ مَوْضِعِ حاجاتِ الطَّالِبِينَ وَ مُعْتَمَدِ الْمُؤْمِنینَ. اللَّهُمَّ صَلِّ وَ سَّلِم وَ زِدْ وَ بَارِکْ عَلٰى عَبْدِکَ وَ رَسُولِکَ وَ نَجیبِکَ وَ حَبیِبِکَ وَ نَذيرِ نِقْمَتِک وَ بَشیرِ رَحْمَتِکْ أَبی القاسم المصطفی مُحَمَّدٍ وَ عَلٰی آله الاَّطیَّبینَ الاَّطهَرینَ المَعصُومینَ المُنتَجَبین الهداة المَهدیین وَ لا سِیَّما عَلِیِّ بنِ اَبِی طَالِبٍ أمیر المؤمنین علیه السلام وَ فَاطِمَةَ الزهرا سَیِّدَةِ نِسَاءِ الْعالَمِینَ و الحسن و الحسین سَيِّدَیْ شَبابِ أَهْلِ الْجَنَّةِ وَ علی ابن الحسین وَ محمد ابن علی وَ جعفر ابن محمد وَ موسی ابن جعفر وَ علی ابن موسی وَ محمد ابن علی وَ علی ابن محمد وَ الحسن ابن علی وَ الحجة القائم المهدی صلوات الله علیهم أجمَعین وَ اللَّعْنَهُ دائِم عَلَى أَعْدَائِهِمْ مِنَ الان الی قیام يَوْمِ الدین.
اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی مِنْ خَیْرِ اَعْوانِهِ وَ أَنْصَارِهِ. وَ الْمُسْتَشْهَدِینَ بَیْنَ یَدَیْه. اوصيکم وَ اوصی نَفسی عباد الله بِتَقوی الله.
مجدداً در خطبۀ دوم، خودم و شما نمازگزاران روزهداران را به رعایت تقوای الهی و دوری از گناه و معصیت سفارش میکنم و از خداوند متعال میخواهیم که ثمرۀ روزه را که تقوا قرار داده است، همۀ ما به او دست پیدا کنیم و در این ماه عزیز و پرفضیلت، به نتیجۀ روزه که تقواست، انشاءالله نائل شویم.بر اتصاف به تقوا، برای خودم و شما نمازگزاران از خداوند متعال و منان استعانت و استمداد میجویم.
مطالبی است که نیاز به تذکر دارد. اولین آنها که استفاده کردیم از سخنان فرماندۀ محترم سپاه، مربوط به سوم خرداد میشود که این مطالب را بهطور مبسوط بیان کردند. من به دوسه تا تذکر در این باره توجه میدهم عزیزان را. یکی اینکه ما در عملیات بیتالمقدس و فتح خرمشهر اگرچه از دشمن چهاردههزار کشته و اسیر، نوزدههزار اسیر و چهاردههزار کشته و مجروح از دشمن گرفتیم، تعداد فراوانی بیش از پانصد دستگاه تانک و نفربَر منهدم شد و به همین میزان، تقریباً غنیمت از دشمن گرفته شد؛ اما ما در عملیات فتح خرمشهر ششهزار عزیز را هم در راه خدا تقدیم کردیم. خون این عزیزان را ما همیشه باید به آن توجه داشته باشیم. حافظ خون این شهدای عزیز باشیم. فتح خرمشهر رایگان به دست نیامد. در مدت سیوپنج روزی که فرزندان شما مردم باایمان، با دستانی خالی تقریباً در برابر دشمنی که تا بُن دندان مسلح بود، مقاومت کردند. زن و مرد در خرمشهر، ماندند و به قیمت شهادت خودشان و جان دادن خودشان، تا این حد دفاع کردند که مقاومت را به ما یاد بدهند. اینها را فراموش نکنیم. این امنیتی که امروز ما در کشور داریم، حاصل آن خونهای عزیزان ما هست. همیشه به یاد آنها باید باشیم. سیوپنج روز آنها با دست خالی تقریباً در برابر دشمن مقاومت کردند، اما همین رزمندگان و همین مردم قیور و باایمان ایران، در برابر دشمنان برای بازپسگرفتن خرمشهری که به دژی مستحکم، با همۀ تجهیزات و فتحناپذیر بهزعم دشمن وقتی قرار گرفتند، بهخاطر آن مقاومتشان و شجاعتشان و ایمان راسخشان طی بیستوچهار روز، خرمشهر را فتح کردند؛ لذا ثمرۀ مقاومت این است که به دشمن دیر انسان باج میدهد و یا اصلاً باجی به دشمن نمیدهد و از دشمن باج میگیرد و بهسرعت میگیرد. این ثمرۀ مقاومت، آن روز در جنگ و امروز هم در دیپلماسی بهتعبیر مقام معظم رهبری لازم هست؛ لذا عرض تبریک داریم این فتح بزرگ را به ملت ایران و رزمندگان دوران دفاع مقدس، جانبازان عزیز، خانوادههای معظم و بزرگوار شهدا، عزیزانی که سالها در اسارت دشمن بودند، آزادگان عزیز، امیدواریم خداوند متعال روح شهدای عزیز و این فتح خرمشهر را با شهدای کربلا محشور بگرداند و به ما هم توفیق ادامۀ راه شهدا را مرهمت فرماید.
آنچه که مسلم هست که ما باید از فتح خرمشهر و پیروزی آن درس بگیریم، آن فرمایش امام بود که فرمودند: «خرمشهر را خدا آزاد کرد.» یعنی دست از خدا برنداریم. خدا را همیشه داشته باشیم. با خدا باشیم. با خدا باش، پادشاهی کن؛ بیخدا باش، هرچه خواهی کن. خلاصه آنها اگر به پیروزی رسیدند، بهخاطر آن توجه به نصرت پروردگار بود و یقین به این آیۀ شریفه که Nإِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ يَنْصُرْكُمْMما هم باید در حرکت خودمان، در پیشرفت جامعۀ خودمان، خدا را مدنظرمان داشته باشیم. اولین مؤلفۀ پیروزی، بحث خدا بود که در دستور کار و در همۀ وجود عزیزان ما حاکم بود، رزمندگان آن روز. بژدوم بحث وحدت بود. خب در پیروزی خرمشهر، یکی از عرصههای همدلی و همراهی و وحدت ارتش و سپاه بود. در ارتش به فرماندهی شهید بزرگوار صیاد شیرازی و در سپاه به فرماندهی محسن رضایی. این دو بزرگوار در آن روز بهعنوان دو نیروی بزرگ ارتش و سپاه و بسیج با وحدت کلمه و وقتی که امام در مجلس خصوصی دست این دو بزرگوار را دست هم گذاشتند و دست خودشان را بالای آنها، فرمودند باید باهم باشیم. این باهم بودن، ضامن پیروزی است در همۀ عرصهها. امروز ما در عرصۀ دشمنیهایی که دشمنها دارند، در مقابلۀ با آنها نیاز به این وحدت و همدلی و همراهی یکدیگر داریم. هر سلیقهای هرکسی دارد، در راه مقابلۀ با دشمن، همه باید باهم باشیم. مقام معظم رهبری هم در فرمایشات اخیرشان اشاره کردند. تقصیر را به گردن اینوآن نیندازیم. الان وقت این حرفها نیست. دشمن در چند قدمی ما و چنگودندان تیزکرده علیه ما متوسل به این اختلافات است که ماها را یکییکی شکار کند؛ لذا انشاءالله این درس را از این عزیزان بگیریم و سومین موضوعی که در فتح خرمشهر نمایان بود، آن تبعیّت و پیروی از ولایت بود. امروز هم این را ما باید سرلوحۀ کار خودمان قرار بدهیم. کسانیکه میخواهند به هر طریقی از آن چتر ولایت، خودشان را بیرون بیندازند، سعی کنیم نگهشان داریم. مقام معظم رهبری فرمودند جذب حداکثری و دفع حداقلی. این را باید آویزۀ گوش همۀ ما باشد. ما نمیتوانیم امروز به بهانههای مختلف و بعضاً واهی، یکدیگر را دفع کنیم. لذا باید ملت ایران، به همان شکلی که در فتح خرمشهر پیرو ولایت بودند، همان پیروی از ولایت را انشاءالله ادامه بدهند.
مسئلۀ دیگری که نیاز به تذکر هست عزیزان، ایام ماه مبارک رمضان، به نیازمندان توجه کنیم. خب بخشی از نیازمندان فقرا، مساکین، ایتام در جامعۀ ما هستند که میشناسیم. باید به اینها توجه کنیم. ماه مبارک رمضان اگر خودمان روزه میگیریم، درواقع از خوراک خودمان کم میکنیم، برای این است که به نیازمندان توجه بشود. با گرسنگی کشیدن، به فکر دیگران باشیم و یکی از گروههایی که نیاز به توجه دارند، بعضی از خانوادههای زندانیها هستند. بههرحال خانوادههای زندانیان گناهی ندارند. ما باید به آنها هم توجه کنیم. اسلام دینی است که همۀ افراد را میخواهد در جامعه سربلند و باعزت باشند. اگر تخلفی کسی کرده و به جرم آن تخلفش، در زندان است، خانوادۀ او را ما نباید بذاریم آسیب ببینند. امروز دشمنان از طریق آسیبپذیری بعضی از اقشار و درواقع نفوذ در این خانوادهها، به بعضی از امیال خودشان دارند میرسند. ما مسلمانها، ما شیعیان، ما روزهدارها به اینها هم باید توجه کنیم. خب از قِبَل همین کمکهای مردم در سال گذشته، بیش از هزار نفر در خراسان رضوی از زندانیانی که جرم غیرعمد داشتند، آزاد شدند. چقدر کار خداپسند و نیکی هست. انشاءالله امسال هم در این شهرستان برنامههایی دارند که دیگر باز تفسیرش را خودشان خواهند گفت در جلساتشان. انشاءالله هرجا بودیم، به این عزیزان هم کمک کنیم.
آخرین تذکر من فرمایشات مقام معظم رهبری است که خب در جمع مسئولین نظام بیان کردند و تجربههای ششگانهای که بههرحال ما در مقابلۀ با استکبار جهانی، آمریکا، و کشورهای اروپایی داریم را متذکر شدند. فرمودند ما نمیتوانیم، دولت جمهوری اسلامی نمیتواند با آمریکا تعامل کند؛ اما این عدم تعامل با آمریکا، بهخاطر نقص در ناحیۀ ما نیست؛ بلکه بهخاطر این است که آمریکا پایبند به تعهدات خودش نیست. خب شما تعهدی که خودشان نشستند و قطعاً منافع آنها را تضمین کرده بود که امضاء کردند، یکمرتبه ترامپ زیر قول خودش زد. اینها چه ایمانی دارند که بخواهند به تعهدشان عمل بکنند؛ لذا این یک تجربهای است که مقام معظم رهبری فرمودند.
تجربۀ دوم فرمودند عمق دشمنی آمریکا با ایران هست. بحث مسئلۀ اتمی و این شخص و آن شخص نیست. آنها با نظام جمهوری اسلامی بهخاطر آن قدافراشتگی این نظام در مقابل آنها، مخالف هستند و تا این نظام با محتوا و نام اسلام پابرجا هست، دشمنی آنها هم خواهد بود؛ لذا پس با این تجربهای که ما داریم، آنها دستبردار نیستند. تا این نظام هست، ما هم باید به همین میزان خودمان را آمادۀ مقابلۀ با دشمن کنیم.
و سومین تجربه مقام معظم رهبری فرمودند این است که انعطاف در برابر این دشمن، تیغ او را کُند نمیکند. او را جریحتر می کند. او را گستاختر میکند. لذا نباید ما از حربۀ انعطاف در برابر دشمن استفاده کنیم. باید در برابر دشمن مقاومت و ایستادگی کنیم. اینها همانند سگ هاری هستند که وقتی که پارس کرد، اگر طرف ترسید، او دنبالش میکند؛ ولی اگر ایستاد، او هم میایستد و عقبگرد میکند. اینها کارشان این است. قرآن اینها را معرفی کرده است. لذا این را ما تجربهای است که مقام معظم رهبری فرمودند از اینها داریم و تنها چیزی که دشمن را درواقع به عقبنشینی وادار میکند، تجربۀ دیگر، این است که مقاومت و ایستادگی در برابر او. لذا در زمان دولتی که یکمقدار چراغ سبز هم نشان داد برای مذاکرۀ با آمریکا، اینها در همان زمان ایران را محور شرارت خواندند، لذا دیگر به این دشمن میشود اعتماد کرد؟
و تجربۀ پنجم اینکه همراهی اروپا با آمریکاست تابهحال. در عرصههای مختلف، در سر بهزنگاهها آنها با آمریکا بودند. آمریکا را رها نکردند. اصلاً منافعشان با آمریکاست. عرض کردم در هفتۀ گذشته، این ابلهی است که ما خیال کنیم اروپا، آمریکا را ول خواهد کرد، به ما خواهد چسبید! در معاملۀ با آمریکا و دادوستد و تجارت و با آمریکا، بیش از سیصد و خردهای میلیارد دلار آنها سود میبرند؛ ولی در معاملۀ و تجارت با ایران سی میلیارد دلار، خب کدام آدم عاقل میآیند سیصد هزار میلیارد دلار را رها کند، به سی میلیارد بچسبد؟! من و شما هم باشیم، این کار را نمیکنیم. لذا این پنبه را از گوشمان باید بیرون کنیم که اروپا، آمریکا را تنها بگذارد. ولی خب مقام معظم رهبری فرمودند ما عنادی هم نداریم. دعوایی هم نداریم با اروپا. مسئولین کار خودشان را انجام بدهند؛ ولی به این هشدارهای رهبری هم باید توجه کنند.
و آخرین مورد هم اینکه خلاصه گرهزدن همۀ مسائل کشور به برجام هم یک اشتباهی است که بههرحال نباید اتفاق میافتاد؛ ولی افتاد این اتفاق و باید امروز مسئولین اصلاحش کنند و آنچه که در داخل کشور، ما داریم، کفایت میکند برای حل مشکلات کشورمان و «مَن جَرَّبَ المُجَرَّب حَلَّت بِهِ النِّدامَه» اگر کسیکه از یک سوراخی دو بار گزیده بشود، سرزنشش کنند، جای دوری نمیرود و ما با آمریکا، اروپا، این تجربههای فراوان که بخشی از آن را مقام معظم رهبری فرمودند، دیگر نباید باز دوباره هم ما را خلاصه در دام این شیاطین قرار دهد. شرایطی را مقام معظم رهبری برای ادامۀ برجام ذکر کردند که خب به این شرایط مسئولین خیلی باید توجه کنند. اول اینکه گفتند تضمین گرفته بشود از این سه کشور اروپایی و متعهد شوند و قول دهند که بحث موشکی ایران و حضور منطقهای ایران و بینالمللی ایران را توی صحبتهایشان مطرح نکنند. بههرحال ما امروز برای دفاع از کشورمان به موشکهای دوربُرد نیاز داریم. امروز روزی نیست که جنگ تنبهتن باشد که بیایند وارد صحنه بشوند، در زمین باهم بجنگند. امروز اصلاً از جای خودشان تکان نمیخورند، کشوری را مورد آسیب قرار میدهند و منهدم میکنند. اگر ما در این زمینه کم داشته باشیم، سرنوشتمان با قزافی یکی خواهد شد. سرنوشتمان با صدام یکی خواهد شد. صدام را همین بلا را سرش آوردند و چقدر انسان باید ملامت بشود اگر از این عبرتها درس نگیرد که به حرف دشمن بخواهد اعتماد بکند.
دوم آقا فرمودند که باید مقابلۀ صریح داشته باشد اروپا با آمریکا در برخورد با تحریمهایی که آمریکا میکند. باید مقابله کند. اینها شرطهایی است که مقام معظم رهبری فرمودند. بیش از دهدوازده مورد شرایط را بیان کردند. همۀ ما این شرایط را مطالعه کنیم عزیزان. نمازگزاران، مسلمانی فقط نماز نیست، فقط روزه نیست، بحث ولاتپذیری و اطاعت از ولایت، درس اصلی و مسئلۀ اصلی آموزههای دینی ما هست. ما باید اینها را مطالعه کنیم. بدانیم و از مسئولین محترم هم مطالبه کنیم و انشاءالله قطعاً آنها به اهدافشان نخواهند رسید. اولویت مسئلۀ کشور به اقتصاد را آقا یادآوری کردند که انشاءالله مسئولین مدنظرشان باشد. فرمودند با همۀ تلاشها، وضع اقتصادی کشور تعریفی ندارد. این فرمایش مقام معظم رهبری است. تلاشهای خوبی کردند. تلاش میکنند؛ اما با همۀ اینها، فرمودند تعریفی ندارد و بسیاری از مردم در فشار شدید گرانی و مشکلات هستند. خب باید مسئولین به فکر رفع این تنگناهای اقتصادی برای مردم باشند. «مَن لا مَعاشَ لَهُ لا مَعادَ لَهُ»، «کادَ الفَقرُ أَن یَکُونَ کُفرا»، Nالْفَقِيرُ حَقِيرٌ لَا يُسْمَعُ كَلَامُهُM، انسان فقیر، حقیر میشود. حرفش شنیده نمیشود. کفر و فقر هممرز هستند. مسئولین باید به فکر اینها باشند و این مسائل با سخنرانی حل نمیشود. کسانیکه متولی کار هستند، در همۀ قوا، مجلس قوانین به نفع مستضعفین، دولت اجرای آن را به نفع مستضعفین، قوۀ قضاییه احکام خودش را به نفع مردم و مستضعفین انشاءالله باید داشته باشند.
خدایا ما را یکآن به خودمان وامگذار.
- الهی آمین.
گناهانی که مانع استجابت دعا میشوند، از ما ببخش و بیامرز.
- الهی آمین.
دشمنان این مرز و بوم و این کشور و این ملت را در رسیدن به اهدافشان ناامیدتر بگردان.
- الهی آمین.
رهبر فرزانۀ انقلاب، خدمتگزاران صدیق نظام، بر توفیقات و تأییداتشان بیفزای.
- الهی آمین.
ما را یکآن به خودمان وامگذار.
- الهی آمین.
توفیق نماز و روزه و عبادت و بندگی خالصانه در این ماه به همۀ ما عنایت فرما.
- الهی آمین.
همدلی و وحدت و جدیّت در مقابلۀ با دشمن را به همۀ ما عنایت فرما.
- الهی آمین.
شرّ دشمنان اسلام به خودشان برگردان.
- الهی آمین.
فرج آقا و مولایمان امامزمان(ع) هرچه سریعتر محقق بفرما.
- الهی آمین.
Nبِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ. قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ. اللَّهُ الصَّمَدُ. لَمْ يَلِدْ وَ لَمْ يُولَدْ. وَ لَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُوًا أَحَدٌM صدق الله العلی العظیم. و السلام علیکم و رحمة الله و برکاته.
- اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم.
پایان خطبۀ دوم
خطبه های نماز جمعه شهرستان بردسکن 7-2-97 خطیب حجت الاسلام والمسلمین امینی امام جمعه محترم شهرستان بردسکن [attachment=241]...
خطبه های صوتی نماز جمعه 3-9-1396 خطیب حجت الاسلام مصوری ،امام جمعه موقت شهرستان بردسکن [attachment=209] ...
خطبه های صوتی نماز جمعه 26-8-1396 شهرستان بردسکن خطیب حجت الاسلام امینی [attachment=208] ...
در مورخ 16 خرداد ماه ۹۴ حجت الاسلام والمسلمین سالاری ریاست محترم اداره تبلیغات اسلامی شهرستان بردسکن با امام جمعه شهرستان حضرت حجت الاسلام والمسلمین امینی دیدار و گفتگو نمودند در این دیدار حجه الاسلام سالاری گزارشی از وضعیت...
به اطلاع عموم می رسانیم فایل صوتی خطبه های نماز جمعه شهرستان بردسکن از ابتدای سال 1391 تا این لحظه بروی همین سایت قرار گرفت.علاقمندان می توانند با مراجعه به قسمت دانلود-خطبه های نماز جمعه -اقدام به دریافت ویا گوش دادن آنلاین...