جمعه، 9شهریور1397، شهرستان بردسکن، مسجد جامع و مصلای شهر، خطیب: حجتالاسلام امینی.
سلام علیکم و رحمة اللّه. أعوذ بِاللّه مِنَ الشَيطانِ الرَجيِم. بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ. الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ نَحْمَدُهُ وَ نَسْتَعينُهُ وَ نَسْتَغْفِرُهُ وَ نَسْتَهْديهِ وَ نَتَوَکَّلُ عَليه وَ نُصَلّی وَ نُسَلِّمُ عَلیٰ حَبيبِهِ وَ نَجِيبه سیدِ رُسُلِهِ وَ حافِظِ سِرِّهِ بَشيرِ رَحْمَتِهِ وَ نَذيرِ نِقْمَتِه أَبی القاسِم المُصْطَفیٰ مُحَمَّد وَ عَلیٰ آلهِ الاَّطیَّبینَ الاَّطهَرینَ المَعصُومینَ المُنتَجَبین الهُداةِ المَهدیین وَ لا سِیَّما بَقیَّةِ اللّهِ فِی الأرَضین وَ اللَّعْنَهُ دائِم عَلىٰ أَعْدَائِهِمْ اعداءِ اللّه مِنَ الان إلی يَوْمِ لِقاء اللّه أوصيکم وَ أوصی نَفسیِ عباد اللّه بِتَقوی اللّه وَ طاعَتِهِ وَ اجتناب مَعْصِیَته.
خودم و شما نمازگزاران، برادران و خواهران دینی و ایمانی را به رعایت تقوای الهی و دوری از گناه و معصیت و عمل به دستورات خداوند و طاعت خدای متعال سفارش میکنم و بر اتصاف به تقوا، برای خودم و شما نمازگزاران، از خداوند متعال و منان، استعانت و استمداد میجویم.
با عرض تبریک ایام خجسته و سعید دهۀ امامت و ولایت، عید سعید غدیر که دیروز بحمدلله در همین مکان مقدس و شریف، با حضور جمعی از سادات بزرگوار شهر و شهرستان و مؤمنین و مؤمنات برنامۀ بامعنویتی بحمدلله برگزار شد، عرض تبریک به محضر امام عصر(ارواحنالهالفداء) و همۀ ارادتمندان به مولیالموحدین علیبنابیطالب(ع) و جمع حاضر در ادامۀ مباحث و مطالب هفتههای گذشته که در هدایای سفر آخرت سومین هدیۀ دربان بهشت به نام رضوان، رسول گرامی اسلام فرمودند: «الإنفاقُ المالِ فِی طاعَةِ» در این باب انگیزههای خوب و مؤمنانۀ انفاق رو بررسی میکردیم که انگیزهای مانند جلب رضای الهی در انفاق و انگیزهای مانند شکرگزاری نعمتهای خداوند متعال و همچنین انگیزهای مانند وجدان بیدار و آگاه انسان که او را وادار میکند به انفاق در راه خداوند متعال و چهارمین انگیزه ترس از آخرت و قیامت، اجمالاً بیان شد مطالبی.
انگیزۀ پنجمی که از میان انگیزههای انفاق مؤمنانه برشمرده شده است، این است که انسان بهجهت اصلاح ذاتالبین گاهی انفاق کند بخشی از مال خودش را، ثروت خودش را. خیلی سفارش شده است. قبل از اینکه یکیدو تا روایت در این مورد عرض کنم، اهمیت اصلاح ذاتالبین رو با استناد به روایاتی خدمتتون عرض میکنم که علیبنابیطالب(ع) در آخرین سفارشاتشان به حسنین(ع) به موضوع اصلاح ذاتالبین تصریح فرمودند و سفارش فرمودند و بعد فرمودند: «إِنِّی سَمِعْتُ جَدَّكُما» من از جد بزرگوار شما دو عزیزم، حسن و حسین، شنیدم که رسول گرامی اسلام فرمودند: «صَلاحُ ذاتِ الْبَيْنِ أَفْضَلُ مِنْ عامَّةِ الصَّلاةِ وَالصِّيامِ» پیغمبر گرامی اسلام فرمودند اصلاح ذاتالبین، دو نفر رو انسان آشتی بدهد با یکدیگر. کدورتی دارند، وساطت کند این کدورتها از بین برود. به محبت تبدیل بشود، علی(ع) میفرمایند رسول گرامی فرمودند اینچنین واسطهگری، اینچنین بهتعبیر بعضیها دلالیگری که دو نفر رو ما آشتی بدیم با یکدیگر، کدورتها رو از دلهاشون برطرف کنیم، رسول گرامی اسلام فرمودند برتر است از ثواب یک سال نماز و روزۀ مستحبی. چقدر واقعاً ارزشمند هست بحث اصلاح ذاتالبین که تو عبادات، نماز روزهای که اجر و پاداش فراوان دارد، یک سال انسان نماز و روزۀ مستحبی رو مقید باشه انجام بده، معادل این یک سال با این زحمت و دقت، این است که انسان بین دو نفر رو آشتی بده. بین دو نفر رو صلح و سازش برقرار کنه. کینه و کدورت دو نفر رو که از همدیگر تو دلشون دارن، اینها رو بتواند به یک جوری برطرف بکند. اینقدر اجر و پاداش برای اصلاح ذاتالبین در روایات گفته شده و در آیۀ شریفۀ قرآن همسنگ و هموزن و همتراز تقوای الهی، خداوند باز اصلاح ذاتالبین رو مطرح میکند. آنجایی که میفرماید:N فَاتَّقُواْ اللّهَ وَ أَصْلِحُواْ ذاتَ بَيْنِكُمْM از خدا بترسید و بین خودتان اگر اختلافی، کدورتی، کینهای، فسادی به وجود آمده است، اون رو اصلاح کنید. عظمت اصلاح ذاتالبین در این حد است. همسنگ و همردیف تقوا، خداوند دستور میدهد. علی(ع) در سفارشاتشون دارند و با استناد به فرمودۀ رسول گرامی اسلام، برتر از یک سال نماز و روزه حضرت اون رو بیان میکنن و در روایت داریم که امامصادق(ع) فرمودند: «صَدَقَةٌ یُحِبُّها اللّهُ اِصْلاحُ بَیْنَ النّاسِ إِذا تَفاسِدُوا وَ تَقارَبٌ بِیْنَهُمْ إِذا تَباعَدُوا» فرمودند صدقهای که خداوند خیلی اون رو دوست دارد، «صَدَقَةٌ یُحِبُّها اللّهُ» خداوند اون صدقه رو خیلی دوست دارد، این است که انسان بین مردم ایجاد الفت و دوستی و محبت برقرار بکند وقتی این روابط بین مردم به فساد کشیده شده. باعث جداییشون شده و اینها رو بههم نزدیک کند، وقتیکه اینها از همدیگر دور شدند. به هر انگیزهای، گاهی انگیزههای دوری از یکدیگر و فاصلهگرفتن ممکن است مسائل مالی باشه که قالباً هم اینچنین هست. گاهی ممکن هست این فاصلههایی که بین مردم ایجاد میشود، بهخاطر این باشد که در گفتمان با یکدیگر آنچه را که باید رعایت کنند، رعایت نمیکنند؛ یعنی آن ادب گفتاری بین مردم نیست. یک حرف تندی انسان میزند، یک خاطری رنجیده میشه، کمکم تبدیل به فاصله میشود. امامصادق(ع) میفرمایند صدقهای که خداوند او را خیلی دوست دارد، این است که وقتی بین مردم خلاصه دور معیوبی به وجود آمد، فاصله ایجاد شد، فساد ایجاد شد، افتراق ایجاد شد، جدایی ایجاد شد، اینها رو میتواند انسان تبدیل کند به صلاح و نزدیکشدن به یکدیگر. لذا یکی از ابزار تألیف قلوب، استفاده از مال و ثروت هست. انسان داشته باشد، در این راه برای جلب دل یکدیگر خرج کند.
به نمونهای از این مورد من اشاره میکنم که امامصادق(ع) به مفضلبنامر فرمودند که: «إِذا رَأَيْتَ بَيْنَ اِثْنَيْنِ مِنْ شِيعَتِنا مُنَازِعَةً فَافْتَدِها مِنْ مالِی» خیلی روایت جالبی است. امامصادق(ع) فرمودند مفضل وقتی دیدی بین شیعیان ما مباحث مالی باعث شده که اینها اختلاف پیدا بکنند، از مال من که دستت هست، بده که اینها رو با همدیگر آشتی بده. با استناد به همین فرمایش امامصادق(ع)، یک روز مفضل مشاهده کرد که دو تا از شیعهها سر ارث با همدیگر اختلافشان شده. مالی که از پدر به آنها رسیده، لابد کم بوده یا به یکی کمتر احساس کردن رسیده، دو تا برادر باهم اختلافشون شده، میگن مفضل اینها رو به منزل خودش دعوت کرد و چهارصد درهمی که اختلاف این دو برادر بود، به اونها داد، این اختلاف آنها رو برطرف کرد. بعد فرمود این از مال من نیست ها. این سفارش آقای من، امامصادق(ع) و با اجازۀ امامصادق(ع) از آنچه دست من بوده، من به شما دادم که برید اصلاح و صلح و دوستی بین شما دو برادر باشد. مؤمنینی که اهل نماز هستید و انشاءالله اهل نمازیم همۀ ما، نسبت به بحث انفاق مال در اصلاح بین دو برادر دینی، گاهی برادر و خواهری اگر شاهد هستیم مباحث مالی باعث اختلافشون شده است، تا میتوانیم کمک کنیم و بهترین راه و شاید بتوان گفت یکی از بهترین راههای خرج کردن مال و انفاق مال، آنجایی است که انسان در راه اصلاح بین دو نفر مال خودش رو خرج کنه و این سفارش دین ما و سیرۀ بزرگان دین ماست که مال رو در این راه خرج میکردند.
و علت اینهمه تأکید اسلام در زمینۀ این مسئلۀ اجتماعی، با کمی دقت روشن میشه. اگر ما این اختلافات جزئی و کوچکی که بینمون به وجود مییاد و سریع جلوگیری نکنیم و اون اختلافات رو برطرف نکنیم، کمکم تبدیل میشود به کینههای توی دلها و این کینهها به دشمنیها تبدیل میشود و به نزاع و درگیری و دشمنی تبدیل میشود و یک امتی که گرفتار درگیری و دشمنی و کدورت با خودش شد، در برابر دشمن دیگه قدرت خودش رو از دست میدهد و وقتی در برابر دشمن قدرت خودش رو از دست داد و یک نیروی ضعیفی شد، در اون موقع تن به حرف دشمن خواهد داد و تسلیم دشمن خواهد شد؛ لذا برطرف کردن اختلافات بهظاهر کوچک، پیشگیری میکند از دشمنیها و کدورتهای بسیار بزرگ. آسیبهای کوچکی که بین دو نفر و یک خانواده گاهی هست، اینها کمکم سرایت به اجتماع میکند. اگر ما از همان قدم اول بین دو نفر، بین یک خانواده، بین یک فامیل توانستیم جلوی یک افتراق و انشقاقی رو بگیریم، در حقیقت اون وحدت و اجتماع لازم، با انگیزه برای مقابلۀ با دشمن، در اون جامعه به وجود مییاد. این تأکید فراوانی در این راه شده است و یکی از بهترین انگیزههایی که ما مال خودمون رو خرج بکنیم، جایی است که بتوانیم بین دو نفر اصلاح ذاتالبین انشاءالله داشته باشیم. همه هم بین خودمون، بین فامیلمون، اقوام، بستگان، همسایهها، کسانی رو که میشناسیم، از این مسائل فراوان هست که متأسفانه بهخاطر مسائل مالی، ارث، حقوقی، اختلاف بینشون انجام شده، معامله کردن باهم، اختلافی به وجود آمده، با نصیحت، با تذکر و آن جایی که واقعاً تشخیص دادیم نیاز هست به کمک، انشاءالله دریغ نکنیم. شاید از هر صدقۀ دیگری، اینچنین صدقهای که با این انگیزه باشد، فضیلتش بیشتر باشه.
خدایا بهحق امامزمان(ع) قسمات میدهیم فرجشان هرچه سریعتر محقق بفرما.
- الهی آمین.
قلب مقدسشون رو از همۀ ما راضی و خشنود قرار بده.
- الهی آمین.
دعای خیر امامزمان رو شامل حال ما، خانوادههامون، فرزندانمون، مملکتمون، رهبرمون قرار بده.
- الهی آمین.
Nبِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ. قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ. اللَّهُ الصَّمَدُ. لَمْ يَلِدْ وَ لَمْ يُولَدْ. وَ لَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُوًا أَحَدٌ.M
- اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم.
پایان خطبۀ اول
أعوذ بِالله مِنَ الشيطانِ الرَجيِم. بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ. الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِينَ نَحْمَدُهُ وَ نَسْتَعينُهُ وَ نَسْتَغْفِرُهُ وَ نَسْتَهْديهِ وَ نَتَوَکَّلُ عَليه وَ نُصَلّی وَ نُسَلِّمُ عَلیٰ حَبيبِهِ وَ نَجِيبه سیدِ رُسُلِهِ وَ حافِظِ سِرِّهِ بَشيرِ رَحْمَتِهِ وَ نَذيرِ نِقْمَتِه أَبی القاسِم المُصْطَفیٰ مُحَمَّد وَ عَلیٰ آلهِ الاَّطیَّبینَ الاَّطهَرینَ المَعصُومینَ المُنتَجَبین وَ لا سِیَّما أمیر المؤمنین عَلِیِّ بنِ اَبِی طالِبٍ علیه السلام وَ فَاطِمَةَ الزهرا سَیِّدَةِ نِساءِ الْعالَمِینَ وَ الحسن وَ الحسین سَيِّدَیْ شَبابِ أَهْلِ الْجَنَّةِ وَ علی ابن الحسین وَ محمد ابن علی وَ جعفر ابن محمد وَ موسی ابن جعفر وَ علی ابن موسی وَ محمد ابن علی وَ علی ابن محمد وَ الحسن ابن علی وَ الحجة القائم المهدی صلوات اللّه علیهم أَجمَعین وَ اللَّعْنَهُ دائِم عَلَىٰ أَعْدَائِهِمْ أَعداء اللّه مِنَ الان إلی يَوْمِ لِقاءِ اللّه.
اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی مِنْ خَیْرِ اَعْوانِهِ وَ أَنْصَارِهِ وَ الْمُسْتَشْهَدِینَ بَیْنَ یَدَیْه أوصيکم وَ أوصی نَفْسی عِبادَ اللّه بِتَقوی اللّه.
مجدداً در خطبۀ دوم، خودم و شما نمازگزاران، برادران و خواهران را به رعایت تقوای الهی و دوری از گناه و معصیت سفارش میکنم و به این سخن خداوند متعال، خودم و شما نمازگزاران را توجه میدهم که خداوند میفرماید:N إِنَّما يَتَقَبَّلُ اللّهُ مِنَ الْمُتَّقِينَMخداوند تنها اعمال صالح و شایسته رو در آخرت پاداش دادن اعمال خوب رو از انسانها باتقوا قرار داده است و میپذیرد؛ لذا اگر ما میخواهیم مزد کارهای خوبمون رو در آخرت انشاءالله بگیریم، باید این کارهای خوب ما همراه با تقوا و ترس از خدا و توجه به اوامر و نواهی الهی باشد. امیدواریم انشاءالله خداوند به همۀ ما توفیق بدهد خودمون رو به صفت تقوا انشاءالله بیاراییم.
مناسبتهایی رو در هفته داریم که نیاز به تذکر دارد. قبل از هر چیز من تشکر میکنم از عزیزان، دستاندرکاران بهویژه ستاد غدیر شهرستان و همۀ عزیزانی که در برگزاری جشنهای دهۀ امامت و ولایت، بهخصوص این دوسه روز اخیر که جشنهای خوبی بحمدلله ما در شهرستان داشتیم، همراهی کردن، کمک کردن، راهنمایی کردن، نهایت تشکر رو از همۀ عزیزان، مسئولین و بهخصوص برای برگزاری جشن بزرگ غدیر در مثل دیشب، اجازۀ دادستان محترم رو لازم داشته و این اجازه رو، دستور رو دادن، من نهایت تشکر رو از مجموعۀ عزیزان، نهادها، ادارات، شورای محترم اسلامی شهر، شهرداری، همۀ این بزرگواران من دارم.
امیدواریم انشاءالله جشنهایی که برگزار شد، مورد رضایت امامزمان(ع) و همچنین شادی دل مؤمنین و مؤمنات انشاءالله قرار گرفته باشه. وسع ستاد غدیر و مجموعۀ دستاندرکاران شهرستان، ادارات و فرمانداری، در این موضوع حقیقتاً امسال به عرصه آمدند و کار و قدم خوبی برداشته شد. دو تا برنامۀ متفاوت از سالهای گذشته داشتیم که بهنحو احسن برگزار شد: همایش بزرگ پیادهروی از میدان امامعلی(ع) بهسمت امامزاده سیدطاهر که جمعیت بسیار خوبی بود و قابل اعتناء بود. برنامههای معنوی و فرهنگی خوبی درضمن آن برگزار شد. برنامۀ دیشب هم به همین کیفیت، برنامۀ دیروز هم صبح در همین مکان بحمدلله از لحاظ کمی و کیفی و معنوی، نسبت به سالهای گذشته رشد قابلتوجهی داشت و همچنین برنامۀ خوبی که عزیزان برنامهریزی کرده بودند، زیارت سادات در روز قبل از عید غدیر که توفیق اندکی نصیب ما شد و دوازده مورد از عزیزان ساداتمان ما دیدار داشتیم و زیارت این بزرگواران و التماس دعای به این عزیزان داشتیم که امیدواریم خداوند قبول کنه انشاءالله همۀ اینها در هفته و دهۀ امامت و ولایت و به عشق ارادتمون به مولیالموحدین، علیبنابیطالب(ع) انجام شد.
خب عرض خداقوت دارم من به عزیزان، دولتمردان که در هفتۀ دولت، باتوجهبه گرمی هوا و کار اداریای که داشتن و میباید انجام میدادن، درضمن آن علاوهبر کارهای اداری، برای برنامههای هفتۀ دولت، افتتاحیهها و کلنگزنیهایی که داشتن این عزیزان، زحمت مضاعفی رو حقیقتاً داشتن که جای خداقوت به این عزیزان هم هست.
دوشنبه 12شهریورماه، روز مبارزۀ با انگلیس در تقاویم ما نامگذاری شده به مناسبت سالروز شهادت مظلومانۀ رئیسعلی دلواری، یکی از کسانیکه تا آخرین نفس و تا آخرین قطرۀ خون و تا آخرین گلولهای که داشت، علیه انگلیسیها بهکار گرفت. با نَفَس خودش و نطق خودش حیلهگریهای انگلیس رو بیان میکرد و مقاومت و مبارزه کرد. درود خدا به روان پاک این شهید عزیز و همۀ شهدایی که در مبارزۀ با پیر استعمارِ حیلهگر انگلیس به شهادت رسیدند.
سهشنبه 13شهریورماه، روز تعاون نام گرفته است که خب این هفته هم عزیزانمون از ادارۀ تعاون شهرستان حضور دارن. بهطور کلی من یک جمله عرض میکنم که تعاونیها ظرفیتی مهم در پیشرفت همهجانبۀ کشورند که نیاز به تقویت و حمایت و آسیبشناسی اجمالی هم و احتمالی هم دارند؛ یعنی اگر آسیبهای احتمالی هم در بدنۀ این تعاونیها هست، باید شناسایی بشه، ولی اونچه که بیشتر باعث خیر و برکت این تعاونیها میشود، اون نگاه حمایتی و تقویتی این نهاد هست، هم مردم در حد توانشون و هم مسئولین انشاءالله از تعاونیها اگر حمایت کنند، قطعاً پیشرفت همهجانبهای در کشور رخ خواهد داد. برخلاف بعضی از امور که وقتی پیشرفتی هم میکنن، همهجانبه نیست. تکجانبه ممکن است یا تکبُعدی باشد؛ ولی تعاونیها یک رشد همهجانبهای را در کشور به وجود مییارن. خب برای این عزیزان هم ما آرزوی سلامت و موفقیت بیشازپیش داریم.
چهارشنبه 14شهریورماه، روز مباهلۀ پیغمبر گرامی اسلام با کسانیکه آمده بودند برای بههرحال براندازی نرم حرکت رسول گرامی اسلام از راه فرهنگی و دعا بیان وارد عرصه بشن، وقتیکه پیغمبر خدا به امر خداوند متعال فرمود من خودم و اهل خودم، یعنی علیبنابیطالب(ع) و فرزندان خودم رو برای مباهله میآورم، اونها دیگه فهمیدن که اگر کسی برحق نباشد، عزیزان خودش را جلو نمیاندازد. منصرف شدن از مباهلۀ خودشون و پذیرفتن خلاصه حقانیت حرکت رسول گرامی اسلام و نبوّت خاتم انبیاء حضرت محمدبنعبدالله(ص) رو.
پنجشنبه 15شهریورماه، 25ذیحجه روز خانواده و تکریم بازنشستگان نام گرفته است. عزیزان مستحضرند امروز یکی از آسیبهای جدی خانوادهها و عامل فروپاشی خانوادهها این شبکههای مجازی هست. شبکههای مجازی در آغاز شکلگیریشان از اهدافی که تعریف میکردند، این بود که وسیلۀ ارتباط بیشتر مردم با یکدیگر باشن. اما امروز با تحقیقی که شده است و با نظرسنجیای که شده است، این وسیلهای که با هدف ارتباط بیشتر مردم با یکدیگر انجام شده است، تبدیل شده در درون خانوادهها حداقل به یک وسیلهای که باعث فروپاشی خانوادهها شده است و اگر مراقبت نشود و مدیریت نکنند خانوادهها استفادۀ از این وسیلۀ خلاصه ارتباطی مجازی رو، جایگزین ارتباطهای حقیقی خواهد شد و بیش از آسیبی که تا به امروز به خانوادهها وارد کردند، وارد خواهد کرد. لذا پدرها تو خانواده مسئولیت سنگینی بهعهدهشان هست. باید فرزندان رو مراقبت کنند. استفادۀ از این ابزار لازم امروز بهنوعی در زندگی رو مدیریت کنند. نباید فرزندان رو به حال خود رها کنند. فرزندان هم نباید فریب زرقوبرق این فضای مجازی رو بخورن و خداییناخواسته مستغرق در این فضای مجازی، ارتباطشون رو با پدر و مادرها، با معلمین، با دستگاههای متولّی امور تربیت و تعلیم جامعۀ خودشون قطع کنن که در بعضی از موارد و مصادیق، ما شاهد این گسسته در حقیقت نسل امروز، با این خانواده و پدر و مادر و معلم و استاد خودشون هستیم؛ لذا اگر این دقت نشود، قطعاً این وسیله یک آسیب جدی به جامعه وارد خواهد کرد. آمارها نشاندهندۀ خوبی نیست در این موضوع و نیاز به مراقبت بیشتر دارد.
اما دررابطهبا یک موضوعی هم من چند دقیقهای کوتاه خدمتتون عرض میکنم. براساس اصل 88 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، پرسیدن از رئیسجمهور و وزرا، حق مجلس شمرده شده است. خب میدانید که بعد از آنکه یکچهارم نمایندگان بحث سؤال از رئیسجمهور محترم یا وزرای محترم را مطرح کنند، قانوناً این عزیزان، رئیسجمهور یک ماه و وزرا ده روز فرصت دارند که به خانۀ ملت بیان و پاسخگوی سؤال نمایندگان محترم باشن. این یک بحث در کشور ما اتفاق افتاد. رسانههای بیگانه رو اگر رصد کرده باشید، توی این مدتی که مجلس اعلام وصول سؤال نمایندگان رو داشت، تا روزی که ریاست محترم جمهور به مجلس رفتند، فراوان روی این قسمت داشتند کار میکردند که یک فضای ملتهبی رو به وجود بیاورند و یک دوگانگی و اختلاف و انشقاق شدید بین مجلس و رئیسجمهور و دولت رو ایجاد کنند و آماده شده بودن خلاصه برای اینکه باز یک فتنهای رو از قِبَل این کار قانونی مجلس تو کشور به وجود بیارن و با حرکت خوبی که ریاست محترم جمهور انجام دادند و در موعد مقرر در مجلس حضور پیدا کردند و مجلسیان محترم هم با سعۀ صدر و با شناخت اولویتهای امروز جامعۀ ما که دیگر وقت مجادلات سیاسی حاد نیست، وقت بررسی جدی مسائل اقتصادی است. از پنج سؤالی که مطرح کرده بودند در زمینههای مختلف، چهار سؤال رو از رئیسجمهور پاسخش رو موردقبول این عزیزان واقع نشد و رئیسجمهور محترم به پنج سؤال پاسخهای خیلی به نظر خودشون جدی رو دادن، ولی مجلسیان قانع نشدند. به مرحلۀ بعد قانون محول شده است که حالا یا مجلس هست، یا قوۀ قضاییه هست، ما به اون ورود پیدا نمیکنیم. هرچه که قانون باشه، قطعاً مردم بدانند که پیگیری خواهد شد و آنچه که درحقیقت ما مهم هست که بدانیم که هم قدر نهادهای قانونی کشورمون رو بدانیم و جایگاههای رفیعی که برای این عزیزان و این جایگاه تعریف شده بدانیم و در آراء خودمون دقت بیشتری داشته باشیم، همیشه اینچنین بوده و روزبهروز ضرورتش بیشتر میشود، این است که پنج سؤال یکی این بود که «عدم موفقیت دولت در کنترل قاچاق». این سؤال اول نمایندگان بود. دوم «علت استمرار تحریمهای بانکی با گذشت بیش از دو سال از اجرای همۀ تعهدات برجامی ایران». این سؤال دوم. سؤالهای خوبی واقعاً بود و موردنیاز جامعۀ ما. سوم «عدم انجام اقدام شایسته نسبت به کاهش بیکاری مفرطی که در جامعه هست» و چهارمین سؤال نمایندگان این بود «علت رکود اقتصادی شدید چندین ساله در دولت» علیرغم آمارها و اعلانهای عبور از رکودی که ریاست محترم جمهوری اعلام میکردند.
اینها سؤالهایی است که مجلسیان داشتند. من درم فقط جهت یادآوری مجدد برای اذهان مردم عزیزمون عرض میکنم و پنجم «علت افزایش شتابان ارزهای خارجی و کاهش شدید ارزش پول ملی» ما بود. این پنج سؤال وقتیکه از طرف مجلسیان اعلام شد در اونجا و مشخص شد که هیچکدام از اینها جنبۀ سیاسی ندارد و عقدهگشایی مجلسیان نیست، سؤالاتی است که مردم دارند و ریاست محترم جمهور هم در پاسخ اتفاقاً اولین موضوعی که اشاره کردند، همین بود، فرمودند که این سؤالی است که مردم همه دارند. خب چقدر خوب، چقدر بهتر که بحمدلله ما فهمیدیم، مسئولین هم اینها رو میدانند خودشون. این سؤالات مردم هست. کاهش شدید پول ملی در برابر ارز خارجی که امروز بعضی کشورهایی که روزی از خداشون بود که پول ما دست اونها باشه، اینها رو امروز به ما برگردانن و نخواسته باشن از ما، این برای ملت بزرگ ایران یک سرشکستگی است درحقیقت در دنیای امروز.
خب اینها رو مجلسیان مطرح کردند، ریاست محترم جمهور به نمایندگی از دولت، یکییکی اینها رو پاسخ دادند. بهجز مورد برجامی، یعنی علت استمرار تحریمها که نمایندگان قانع شدند، از جوابهای ریاست محترم جمهور، از بقیه قانع نشدند و به مرحلۀ بعد موکول شد. اما آنچه که ما از روند این پرسشوسؤال به دست میآوریم، درحقیقت دستاوردهای این حضور ریاستجمهوری در مجلس میتوانیم اینها رو نام ببریم، چند مورد هست، من به اجمال عرض میکنم:
1. اینکه به دشمنان داریم اعلام میکنیم و دوستان ما هم در داخل بدانند که برآیند رفتار مجلس و رئیسجمهور محترم، تجلّی مردمسالاری دینی بود که مقام معظم رهبری هم به این تصریح فرمودند که این حرکتی که انجام شد، نشان داد که ما امروز در کشور ما، مردمسالاری دینی بحمدلله حاکم هست و این نقطۀ قوتی شد برای کشور در برابر آن امیالی که دشمنان از این نشست پیگیری میکردند.
2. اینکه این اقدام مجلس نشان داد که علیرغم برخی انتقادها، میتواند مجلس ما هنوز هم در رأس امور باشد؛ یعنی علیرغم بعضی انتقادهایی که به مجلس هست، با این حرکت خوبش نشان داد که میتواند در رأس امور باشد چون حرف دل موکلین خودش رو درحقیقت در اونجا بیان کرد.
3. اینکه سؤال نمایندگان و پاسخگویی ریاست محترم جمهوری نشاندهندۀ آن است که نظام اسلامی یک نظام پاسخگو است. اینچنین نیست که مسئولین بههرحال پاسخگویی به مطالبات مردمی رو بخوان پشت گوش بندازند. نشان داد این نظام هرکسیکه بخواد در اون خدمت کند، در هر ردهای که بخواد خدمت کند، در هر منطقهای که بخواد خدمت کند، باید پاسخگو باشد. اینرو هم نشان داد که نقطۀ مثبت نظام ما هست.
4. آرامش حاکم بر جلسه با وجود موضوع چالشبرانگیزی مثل مسائل اقتصادی که امروز مردم ما درگیر آن هستند، اینچنین آرامشی تجلیبخش وحدت مسئولین نظام هست که خیلیها میخوان بین مسئولین افتراق و انشقاق و اختلاف ایجاد کنند یا نشان بدهند که اختلاف هست، این آرامش حاکم در پرسشوپاسخها بدون حاشیه، این رو بحمدلله به نمایش گذاشت که ما تشکر میکنیم، هم از نمایندگان محترم و هم از ریاست محترم جمهوری.
5. رأی نمایندگان به قانع شدن یا قانع نشدن از پاسخهای ریاست محترم جمهوری نشان داد که در مسائلی که مرتبط به منافع ملی باشد، مجلس تلاش میکند جناحی عمل نکند. اینهم بههرحال مایۀ دلگرمی و امید مردم هست و مایۀ ناامیدی دشمنان که بههرحال گاهی گفته میشه آقا مجلس جناحی عمل میکند، در این موضوع نشان داده شد که اونچه به منافع ملی و مصلحت ملی مرتبط باشد، مجلس خلاصه اون گرایشهای جناحی خودش رو کنار میذارد و به تکلیف خودش عمل میکند.
6. اینکه در این جلسه، آنچه که من بیشتر هدفم هست و تذکرم هست، این قسمت هست. امیدواریم انشاءالله کسانیکه مسئول هستند، دولتمردان، به این بخش توجه بیشتری داشته باشند، همۀ اونها درحقیقت مقدمۀ این موضوع ششم بود، این است که در این جلسه و سخنان شفاف و صریحی که نمایندگان در باب مشکلات کشور به رئیس محترم جمهور انتقال دادند، باید دولت برای جمعبندی و رسیدن به یک نقطۀ مثبتی، به فکر تغییر و فعالشدن بیشتر دولت در شرایط حساس امروز باشد و این موضوع امر ضروریای هست؛ یعنی این سخنان شفاف و صریحیای که گفته شد، دولت رو باید به این جمعبندی برساند که تیم اقتصادی دولت حداقل تیم شُلی هست، تیم سنگینی هست، نمیتواند خودش رو جمعوجور کند. اقدام بهموقع نمیتواند انجام بدهد. بهموقع نمیتواند خلاصه وظایف سنگین محول به خودش رو انجام بده. این رو باید خلاصه دولت انشاءالله به فکر باشه. حالا میخواد ترمیم کنه کابینهاش رو، میخواد تغییر بده وزرایش رو و تیم اقتصادیشون رو. مردم این رو از قِبَل این صحبتهای شفاف که در مجلس شد از طرف نمایندگان محترم و ریاست محترم جمهوری، این رو مردم خلاصه مطالبهشون هست که انشاءالله یک تغییری ایجاد بشه تا نقطۀ امیدی برای این مردم شهیدپرور، متدیّن، همیشه در صحنه و همراه و یار انقلاب و امام و رهبریشان انشاءالله قرار بگیرد.
از خداوند متعال برای همۀ مسئولین آرزوی موفقیت و سلامتی داریم. مقام معظم رهبری هم برای عزیزانی که گاهی بههرحال ممکن است نگرانیهایی داشته باشند، فرمودند که دولت رو امروز باید کمک کرد و تشکر کردند آقا از این پاسخگویی بامتانت رئیسجمهور و سؤالات و پرسشگری باصراحت مجلس و ما هم بههرحال این تشکر آقا رو میپذیریم و روی چشم میگذاریم و ما هم همین تشکر و قدردانی رو هم از دولت و هم از مجلس داریم بهخاطر این مرحله از پرسشوپاسخ؛ ولی آنچه که مردم را انشاءالله پاسخگوی عملی قرار خواهد داد، این است که در این پرسشوپاسخ یک تصمیم جدی پشتش قرار بگیرد برای رفع مشکلات اقتصادی مردم. آنوقت است که انشاءالله مردم در همۀ عرصهها همانطوری که تا به امروز همراهی کردند، همراهی خواهند نمود و تشکر عملی هم از مسئولینشون خواهند داشت.
خدایا بهحق امامزمان قسمات میدهیم فرجشان هرچه سریعتر محقق بفرما.
- الهی آمین.
قلب مقدس و نازنین حضرتش را از ما راضی و خشنود قرار بده.
- الهی آمین.
سلام ناقابل ما در طبقی از نور به محضرشون ابلاغ بفرما.
- الهی آمین.
دعای خیر امامزمان رو شامل حال ما، کشور ما، مملکت ما، رهبر ما، خدمتگذاران نظام ما قرار بده.
- الهی آمین.
در پایان من تشکر میکنم از مسئولین شهرستان هم که بههرحال میز پاسخگویی در ادارات گذاشتند؛ ولی من اعتقادم این است همۀ میزهایی که توی ادارات هست، میز پاسخگویی و خدمت هست؛ چون عزیزان در ادارات که غیر خدمت به مردم کاری نمیکنند. اونجا همهش میز خدمت هست. آمدند نمادین در پایگاههای نماز جمعه، این هفته سرپرست محترم فرمانداری دستور دادند، تشکیل شده بعضی از ادارات پاسخگو هستند، انشاءالله امیدواریم که با متانتی که مردم نشان بدهند در سؤال از مسئولینشان و بزرگواریای که مسئولین نشان بدهند در پاسخگویی، این انشاءالله آغاز راه باشد و پایانی نباشد بر میز پاسخگویی. هر هفته در پایگاههای نماز جمعه، هر هفته یکیدو تا اداره، هرکدام را که صلاح دانستند، مذمور کنند فرمانداری محترم به این موضوع. ما ازاینجهت هم از این عزیزان تشکر میکنیم و امیدواریم انشاءالله مردم هم تشکر خودشون رو ابراز کنند، با پیامهایی که بدهند، با تذکرات و تشکر لسانیای که انشاءالله داشته باشند تا دلگرم بشن عزیزان خادمین شما به اینکه این مسائل انشاءالله رواج بیشتری پیدا بکند.
خدایا عاقبت ما را ختمبهخیر بگردان.
- الهی آمین.
Nبِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ. قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ. اللَّهُ الصَّمَدُ. لَمْ يَلِدْ وَ لَمْ يُولَدْ. وَ لَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُوًا أَحَدٌ.M صدق الله العلی العظیم. و السلام علیکم و رحمة الله و برکاته.
- اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم.
پایان خطبۀ دوم
خطبه های نماز شهرستان بردسکن خطیب حجت الاسلام مصوری امام جمعه موقت شهرستان بردسکن تاریخ 26-5-1397 [attachment=263] امام جمعه موقت بردسکن: عنوان کرد: روحیه استقامت و مقاومت را باید از آزادگان آموخت امام جمعه موقت بردسکن در...
خطبه های صوتی نماز جمعه 12-5-1397 خطیب حجت الاسلام والمسلمین امینی امام جمعه محترم شهرستان بردسکن [attachment=260]...
خطبه اول [attachment=118] خطبه دوم [attachment=119] ...
[attachment=12:aac_001_A_003_mahdi_141128_001_2014_11_28.mp3]...