جمعه 23شهریور1397، شهرستان بردسکن، مسجد جامع و مصلای شهر، خطیب: حجتالاسلام امینی.
سلام علیکم و رحمة اللّه. أعوذ بِاللّه مِنَ الشَيطانِ الرَجيِم. بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ. الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِينَ نَحْمَدُهُ وَ نَسْتَعينُهُ وَ نَسْتَغْفِرُهُ وَ نَسْتَهْديهِ وَ نَتَوَکَّلُ عَليه وَ نُصَلّی وَ نُسَلِّمُ عَلیٰ حَبيبِهِ وَ نَجِيبه سیدِ رُسُلِهِ وَ حافِظِ سِرِّهِ بَشيرِ رَحْمَتِهِ وَ نَذيرِ نِقْمَتِه أَبی القاسِم المُصْطَفیٰ مُحَمَّد وَ عَلیٰ آلهِ الاَّطیَّبینَ الاَّطهَرینَ المَعصُومینَ المُنتَجَبین وَ لا سِیَّما بَقیَّةِ اللّهِ فِی الأرَضین وَ اللَّعْنَهُ دائِم عَلىٰ أَعْدَائِهِمْ اعداءِ اللّه مِنَ الان إلی يَوْمِ لِقاء اللّه أوصيکم وَ أوصی نَفسیِ عباد اللّه بِتَقوی اللّه.
اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ.
خودم و شما نمازگزاران، برادران و خواهران را به رعایت تقوای الهی و دوری از گناه و معصیت سفارش میکنم و به اتصاف به تقوا، برای خودم و شما نمازگزاران، به درگاه خداوند متعال و منان، استمداد و استعانت میجویم.
عرض تسلیت دارم ایام سوگواری سیدالشهدا، اباعبدالله الحسین(ع) و فرزندان و اصحاب و یاران باوفایشان رو به محضر مبارک امام عصر(روحیواواحناالعالمینلترابالمقدمهالفداء)، رهبر فرزانۀ انقلاب و همۀ عزاداران آن حضرت بهخصوص جمع حاضر. امیدواریم انشاءالله خداوند متعال نام ما را در زمرۀ عزاداران آن حضرت، عزاداران بامعرفت آن حضرت ثبتوضبط بگرداند و توفیق اقامۀ عزا، همراه با آداب و معرفت به آن حضرت را بیش از پیش به همهمان مرحمت فرماید.
باتوجهبه ایام محرم امامحسین(ع)، چند هفتهای آن بحث سلسلهواری که داشتیم در هفتهها رو با اجازۀ همۀ شما عزیزان، به موضوع محرم و فضیلت عزاداری برای امامحسین(ع) و وظیفه و رسالتی که از قِبَل این عنوان به همۀ ما درحقیقت تعلق گرفته است رو مطالبی خواهم داشت.
خب مستحضریم همۀ ما که عاشورا یک حادثهای در یک برههای از زمان و مکان خاصی، اگرچه واقع شد، ولی در آن زمان و در آن مکان محدود نمانده است و بهعنوان یک فرهنگ، امروز در جامعۀ شیعه از آن بحث و گفتوگو میشود. فرهنگی که اگر مسلمانها به آن فرهنگ مقیّد شوند، در برابر ظالمین عالم، حرف برای گفتن دارن. عمل برای انجامدادن دارند. فرهنگی که گسترۀ آن، همۀ زوایای زندگی انسان رو در همۀ شرایط پوشش میدهد. یک فرهنگ بستهای نیست. فرهنگ گستردهای است. فرهنگی است که انبیاء قبل از رسول گرامی اسلام هم، با آن آشنا بودند و فرهنگی است که انبیاء الهی هم تمنای بودن و بهرهمند شدن از آن فرهنگ رو داشتن. لذا در روایات داریم که در مناجاتی که موسیبنعمران(علینبیناوعلیهالصلاةوالسلام) با خداوند متعال داشت، عرضه داشت به خداوند متعال که: «يا رَبِّ لِمَ فَضَّلْتَ أُمَّةَ مُحَمَّدٍ صلی الله علیه و آله و سلم عَلَى سائِرِ الْأُمَمِ؟» پروردگارا، چرا امت پیغمبر آخرالزمان را بر سایر امم برتری دادی؟ برتری خاتم انبیاء بر انبیاء دیگر امر مسلم و مسجل و پذیرفتهشدهای بوده است نزد انبیاء الهی، اما برتری امت پیغمبر آخرالزمان جای سؤال برای اونها داشته است و خداوند فرمود: یا موسی، امت پیغمبر آخرالزمان رو بهخاطر ده ویژگی و ده خصلت که در آنها قرار گرفته است و به آن متصف هستند و به آن ده ویژگی عمل میکنند، اونها رو بر سایر امم برتری دادم. موسیبنعمران سؤال کرد: «آن ده ویژگی چیست تا من هم به امت خودم سفارش کنم عمل کنند و از آن فضیلت بهرهمند بشوند؟» اینی که عرض کردم عاشورا یک فرهنگ هست و یک فرهنگ گسترده و هم سطح عظیمی و هم عمق دارد، برای این موضوع هست که ما غفلت نکنیم گاهی از این واقعۀ عظیم و بزرگ و از این فرهنگ انسانساز، فقط یک بُعد اون رو نگیریم. اولین موضوعی که خداوند متعال از این فرهنگ وسیع به موسیبنعمران اعلام نمود، این بود که خداوند فرمود: «الصلاة» اولین جزء از اجزاء این پیکر عظیم، بحث نماز است و لذا اگر ما این ایام برای امامحسین(ع)، به عشق آن حضرت، به علاقۀ آن حضرت، به مودت و محبتی که به آن حضرت داریم، مجلس عزا اقامه میکنیم عزیزان، توجه داشته باشیم فرهنگ عاشورا و عزاداری امامحسین(ع)، اولین جزء آن نماز است. به نماز باید توجه بکنیم. اعظۀ بزرگوار روحانی، مبلغین عزیز مرتب این موضوع رو تذکر میدهند و یادآور میشوند که ما غفلت نکنیم. این فرهنگ وقتی برای ما ثمر خواهد داد در دنیا و آخرت که همه جوره آن را باهم داشته باشیم. فرمودند: «الصلاة».
دوم خداوند متعال فرمود: «الزکاة». دومین جزء از اجزاء این فرهنگ عظیم و گسترده زکات هست. اگر نماز برای ارتباط انسانها با خدا لازم هست، زکات هم برای ارتباط انسانها با یکدیگر لازم هست. برای ابراز همدردی با نیازمندان جامعه لازم هست. لذا گاهی ما غفلت میکنیم از این مجموعۀ فرهنگ عاشورا و حسینی و این ایام فرصت مناسبی است برای یادآوری این فرهنگ عظیم.
سوم خداوند فرمود: «والصوم». موسی این عاشورا، این علت فضیلت امت پیغمبر آخرالزمان این است که آنها مقید به روزه هستند. صوم رو بهش توجه دارند. غفلت نمیکنند از واجبات الهی که برعهدۀ اونها قرار داده شده است و چهارم فرمودند: «والحج». از اجزاء این فرهنگ عظیم، حج هست. حج بهمعنای واقعی آن، حج بهمعنای حج ابراهیمی آن، حجی که با انقلاب اسلامی درواقع اون محتوای حقیقی خودش دوباره احیا شد. با پیام امام(ره) و در زمان فعلی با پیام مقام معظم رهبری، اون محتوای حقیقی حج به نمایش و اجرا گذاشته میشود. این حج هم از عوامل فضیلت امت پیغمبر آخرالزمان نزد خداوند متعال و برترین امت بر سایر امم هست.
پنجم خداوند فرمود: «جهاد هست.» جهادی که باعث عزت اسلام هست. جهادی که بهتعبیر مولای متقیان: «بابٌ فَتَحَهُ اللّهُ لِخاصَّةِ أَوْلِيائِهِ.» این جهاد هم از مجموعۀ فرهنگ عاشورا و از عوامل برتری امت پیغمبر آخرالزمان بر سایر امم هست. اگر کسی نماز رو اقامه کند، زکاتش رو بپردازد، صوم و حج خودش را انجام دهد؛ اما از موضوع جهاد و مقابلۀ با دشمنان خدا غفلت کند، قطعاً به فضیلت برتری بر سایر امم نخواهد رسید. ما باید اینها رو در این ایام مرتب تذکر بدیم و همۀ ما به اینها باید توجه کنیم.
ششم فرمودن: «والجمعه». از عواملی که باعث شده است امت پیغمبر آخرالزمان، حضرت محمدبنعبدالله(ص) بر سایر امم برتری پیدا کنند، بحث اقامۀ جمعه هست. نمازهای جمعه هست. در امتهای قبل از پیغمبر گرامی اسلام، موضوعی بهعنوان نماز جمعه نبوده است و لذا بیتوجهی به این مجموعۀ عوامل فضیلت امت پیغمبر آخرالزمان و عزت امت پیغمبر آخرالزمان، انسان رو از این کاروان حسینی ممکن است عقب بیندازد. لذا فرمودند ششمین مورد موضوع جمعه و نماز جمعه هست که خب ما به لطف خداوند متعال، برکت خون مطهر شهدا و نظام مقدس جمهوری اسلامی، از این نعمت و لطف خداوند، بهرهمند شدیم در نظام مقدس جمهوری اسلامی تا آنجایی که امام(ره) فرمودند: «نماز جمعه در رأس همۀ امور هست.» و در بیان دیگری امام فرموده بودند: «اگر جمهوری اسلامی هیچ کاری جز اقامۀ نمازهای جمعه در سراسر کشور انجام نداده بود، کار کمی نکرده بود و کار بزرگی انجام شده است.» لذا به موضوع نمازهای جمعه هم باید توجه داشته باشیم. در کنار عزاداری برای امامحسین(ع)، در ردیف عوامل فضیلت امت پیغمبر آخرالزمان، اگر عاشورا گفته شده است، نمازهای جمعه هم گفته شده است.
هفتم فرمودند: «والجماعه». نمازهای جماعت. ما چند اجتماع بزرگ در اسلام داریم که یکی از اونها در طول عمر انسان یک بار بر انسان واجب میشود: اجتماع عظیم حج و یک اجتماع عظیم دیگری برای امت اسلامی داریم که در هر سال، دو بار بر انسان لازم میشود: یکی نمازهای عید فطر و نمازهای عید قربان. و اجتماع سوم، اجتماع نمازهای جمعه هست که بهصورت هفتگی، مؤمنین رو، مسلمین رو دور هم جمع میکند و اجتماع عظیم خودشون رو به رخ دشمن میکشند و چهارم اجتماع نمازهای جماعت هست که در شبانهروز سه وعده اجتماعات مسلمین رو به رخ هم خودشون برای تقویت دلشون و هم به رخ دشمنانشون برای مأیوس کردنشون به نمایش میگذارد. این اجتماعات از امتیازات امت پیغمبر آخرالزمان و فضائل و برتری آنها بر سایر امم در روایت ذکر شده است و مطلب دیگر که باعث فضیلت امت پیغمبر آخرالزمان در روایت بهشمار آمده است، فرمودند: «والقرآن». توجه به کتاب خدا که در همۀ مراحل آنها روایت داریم و فضیلت برایش گفته شده است. از همراه داشتن قرآن، از گوش دادن به قرآن، از قرائت و تلاوت قرآن، تا مرحلۀ تدبر در قرآن و تفسیر قرآن و عمل به قرآن، همۀ این مراحل هیچ موضوعی شاید به این گستردگی برای اهل توجه به قرآن، مراحل مختلف داشتن، ما در موضوعات دینی نداشته باشیم. این قرآن هم از مجموعۀ این فرهنگ مهمی است که باعث فضیلت امت پیغمبر آخرالزمان شده است. لذا یک کسیکه برای امامحسین اقامۀ عزا میکند و یا جزو عزاداران امامحسین(ع) در مجلسی شرکت میکند، نسبت به قرآن بیتوجهیداشتن او را از این فضیلت محروم میکند. ما باید به اینها توجه بدیم در این ایام ماه محرم. در این ایامی که به نام امامحسین(ع) و زیر پرچم و بیرق حسینی همۀ مردم مییان. با سلیقههای مختلف مییان، سنین مختلف مییان، جنسیتهای مختلف مییان، فرصت خوبی است. هم برای روحانیت عزیز ما، هم برای مداحهای اهل بیت که به اینها هم جوانها رو توجه بدیم. اینچنین نباشد که برای امامحسین، عزاداری برای امامحسین نمرۀ بیست بگیریم؛ ولی از توجه به قرآن مردود بشیم. تو این فرهنگ عاشورا که مجموعهای از معارف هست، ما میبینیم موضوع توجه به قرآن هم در او قرار داده شده است.
«والعلم» و نهمین مورد خداوند به موسیبنعمران فرمود آنچه که باعث برتری امت پیغمبر آخرالزمان شده است، توجه به علم و دانش هست. آگاهی هست. بصیرت هست. یک انسانی که برای امامحسین عزاداری میکند، باید توجه داشته باشد در فلسفۀ شهادت امامحسین(ع)، در زیارت اربعین میخوانیم که «وَ بَذَلَ مُهْجَتَهُ فِيکَ لِيَسْتَنْقِذَ عِبادَکَ مِنَ الْجَهالَةِ وَ حَيْرَةِ الضَّلالَةِ» امامحسین(ع) جان خودشون رو تقدیم کردند در راه خدا برای نجات مردم از جهالت و نادانی و اگر در این فرهنگ حسینی، کسی جاهل باشد، ناآگاه باشد، جهل او پذیرفتنی نیست. بهعنوان جاهل قاصر، دیگر او معرفی نمیشود. امروز جاهل، جاهل مقصر خواهد بود؛ یعنی کسیکه کوتاهی کرده است، با این فرصتهای خوبی که در اختیارمون هست. عزیزان روحانی با مطالعه امروز منبر میروند. با گذشته فرق کرده است. بعضیها اگر در گذشتهها شنیدن گاهی با سطح مردم آن زمان صحبت میشده است، امروز هم تا صحبت میکنی از منبر و موعضه و تبلیغ، میگن آقا چی میخوان آخوندا برای ما بگن. امروز بحمدلله روحانیت ما، روحانیت فرهیختهای است. روحانیتی است که همراه با جامعه و جلودار جامعه به همان میزان مطالعاتش بیشتر شده است. تحقیقاتش بیشتر شده است و مطالب نابتری رو در اختیار جوانان ما قرار میدهند. امروز روحانیت ما بحمدلله با دست پر منبر میرن. ما نباید به بهانۀ اینکه ما میدانیم، گاهی پای منبرها ننشینیم. امروز بحث مراجعۀ به متخصص برای همه پذیرفته شده است. اگر شما در حوزۀ آگاهی و دانش خودت متخصص باشی، متخصص زمینشناسی باشی، کشاورزی باشی، ولی وقتیکه بدنت رو و جسم تو یک آسیبی میبیند، به پزشک مراجعه میکنی. نمیگی من خودم مهندسم، من خودم دکترای زمینشناسی دارم، دکترای نمیدانم علم نجوم دارم. اینها رو مطرح نمیکنی. نمیگی من آیتالله هستم در فقه. دیگه نیازی ندارم به پزشک مراجعه کنیم. خیلی متواضعانه، فروتنانه به پزشک مراجعه میکنی، بدون سؤال از پزشک، هر دارویی رو برای شما تجویز کرد، استفاده میکنی، امیدوارید که دردتان درمان بشه. بحث دین هم همین هست. احترام میگذاریم ما به همۀ علوم و باید بذاریم. متخصصید در رشتۀ پزشکی ، متخصصید در رشتۀ مهندسی، ساختمان، فیزیک، شیمی، هرچی که شاخههای علم امروز بحمدلله فراوان هست. اما در موضوع دین، چرا غفلت میکنیم؟ چرا به متخصصش مراجعه نمیکنیم؟ چرا تا بحث دین مطرح میشود، همۀ ما ادعای تخصص میکنیم؟ اینجوری نیست. برای علم پزشکی، برای علم نجوم، برای علوم دیگر، سالها درس باید بخواند تا یک دانشمند ما تخصص خودش رو بگیرد، برای بحث مباحث دینی، اخلاقی، اعتقادی هم همین است. لذا بیشترین آسیب رو عزیزان دین ما از ناحیۀ کسانی میبیند که آگاهی عمیق در دین ندارند، با یک اطلاعات سطحی، در دین ابراز نظر میکنند. برید مطالعه بکنید. بدعتهایی که به دین وارد شده است،از ناحیۀ این افراد بوده است. انحرافاتی که ایجاد شده است، از ناحیۀ این افراد بوده است. حتی فرقهسازیهایی که درست کردند، از ناحیۀ این افراد بوده است؛ چون اون ظرفیت لازم رو، علم لازم رو برای امر دین نداشتن، بعد با چهار نفر که دوروبرشون رو گرفتند و یاالله و ماشاءالله به اونها گفتن، گمان کردن که چیزی بلدن از دین. بعد که جلوتر رفتن، دیدن نمیتوانن این علوم رو درواقع کسب بکنن، به فرقهسازی پرداختند. برای خودشون آمدن یک گروههایی تشکیل دادن. مرید و مریدبازیها از همین جاها شروع میشه. قالباً انسانهای دانشمند، مراجع اعظام تقلید، کسانیکه در بحث دینشناسی سالها خون دل خوردند و به تعبیر ماها دود موشی خوردند و اینها، اینها هیچوقت ادعای فرقهسازی نکردند. دنبال مریدبازی نبودند. با تواضع دنبال شناخت دین بودند و با تواضع بیشتر به فکر نشر دین بودند. لذا فرمودند نهمین مورد از عوامل فضیلت امت آخرالزمان بر سایر امم، علم و آگاهی و دانش دینیای هست که اونها تحصیل میکنند.
و دهم فرمودند: «والعاشورا». این مجموعه هست که درحقیقت باهم یک فرهنگی رو تشکیل میدهد و انسان رو میتواند به فضیلت برساند. بعد در تعریف عاشورا فرمودند مطالب فراوانی که اعظۀ بزرگوار روحانی حتماً در این ایام به آن میپردازند. همراه با مداحان اهل بیت، مسئولین محترم هیئات مذهبی.
امام فرمودند این کلمۀ «کُلُّ یَومٍ عاشورا وَ کُلُّ أرضٍ کَربَلا» یعنی اینکه مقابلۀ همیشگی با ابرقدرتها. مقابلۀ همهجایی با ابرقدرتها و ظالمین. یعنی اینکه کربلا را در سال 61 هجری قمری قرار ندادن و او را در طول تاریخ همراه خود داشتن. یعنی اینکه یزید فقط سال 61 رو به شناخت او تنها اکتفا نکردن. یزیدیان زمان خودت را در همۀ اعصار شناختن. کلمۀ «کُلُّ یَومٍ عاشورا وَ کُلُّ أرضٍ کَربَلا» امام(ره) میفرمایند یعنی این. کسانیکه خودشون رو پیرو امام میدانند، توجه کنند. امام میفرمایند: «کُلُّ یَومٍ عاشورا» یعنی مقابلۀ با ابرقدرتها. چجوری شما شاگردی امام رو کردید و بیایید این تعبیر بلند امام رو ندیده بگیرید، بعد بگید عاشورا به ما درس مذاکره داد! مقام معظم رهبری جواب دادند. در مذاکره بدهبستان هست. امامحسین از عمرسعد چی میخواسته بستونه؟ امامحسین از یزید، چی نداشته که میخواسته از یزید گدایی کنه؟ اگر امروز بحث مذاکرۀ با آمریکا مطرح میشود، ما میخوایم نفتمون رو به او بدیم، او هم میخواد تو این مواد اولیه به ما بدهد. خب اون روز یزید چی داشت که میخواست به امامحسین بدهد؟ یعنی امامحسین مذاکره میکرد با یزید که او یک لیوان آب به امامحسین بدهد؟! چرا این فرهنگ عظیم امامحسین رو اینقدر کوچک کنیم بهخاطر جهل خودمان به اهداف امامحسین(ع)؟ اگر نمیدانیم، بعضی از این آقایان که ادعای آگاهی میکنند، مگر قرآن نفرمود: ) فَاسْأَلُوا أَهْلَ الذِّكْرِ ( از آنها که میدانند، بپرسید. شما که شاگرد امام خودت رو میگیری. شمایی که پیرو خط امام خودت را میدانی. شمایی که بعضاً خودتون رو منسوب به امام میدانید، چرا خط امام رو تغییر میدید؟ چرا حرف امام رو تحریف میکنید؟ البته مردم با بصیرتی که دارند، هم تحریفکنندگان عاشورا را امروز خوب میشناسن، هم تحریفکنندگان خط امام رو خوب میشناسن. لذا عزیزان ما غفلت نکنیم از عاشورا. بهعنوان یک فرهنگ باید او رو ما امروز تلقی کنیم. اهداف امامحسین، اهداف والای امامحسین(ع) پابرجاس و استمرار دارد و ما در راه رسیدن به اهداف امامحسین(ع) انشاءالله باید حرکت کنیم.
خدایا ما را، جامعۀ ما را حسینی بگردان.
- الهی آمین.
ما را از خط و هدف امامحسین(ع) غافل مگردان.
- الهی آمین.
به همۀ ابعاد عاشورا، ما را آگاه بگردان.
- الهی آمین.
رهبر فرزانۀ انقلاب از جمیع بلایا و حوادث حفظ و حراست فرما.
- الهی آمین.
شر استکبار جهانی، یزیدیان امروز، آمریکای ستمکار، صهیونیستهای غاصب، انگلیسیهای مکار و وهابیت خبیث را به خودشان برگردان.
- الهی آمین.
) بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ. قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ. اللَّهُ الصَّمَدُ. لَمْ يَلِدْ وَ لَمْ يُولَدْ. وَ لَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُوًا أَحَدٌ. (
- اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم.
پایان خطبۀ اول
أعوذ بِالله مِنَ الشيطانِ الرَجيِم. بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ. الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِينَ نَحْمَدُهُ وَ نَسْتَعينُهُ وَ نَسْتَغْفِرُهُ وَ نَسْتَهْديهِ وَ نَتَوَکَّلُ عَليه وَ نُصَلّی وَ نُسَلِّمُ عَلیٰ حَبيبِهِ وَ نَجِيبه سیدِ رُسُلِهِ وَ حافِظِ سِرِّهِ بَشيرِ رَحْمَتِهِ وَ نَذيرِ نِقْمَتِه أَبی القاسِم المُصْطَفیٰ مُحَمَّد وَ عَلیٰ آلهِ الاَّطیَّبینَ الاَّطهَرینَ المَعصُومینَ المُنتَجَبین وَ لا سِیَّما عَلِیِّ بنِ اَبِی طالِبٍ علیه السلام وَ فَاطِمَةَ الزهرا سَیِّدَةِ نِساءِ الْعالَمِینَ وَ الحسن وَ الحسین سَيِّدَیْ شَبابِ أَهْلِ الْجَنَّةِ وَ علی ابن الحسین وَ محمد ابن علی وَ جعفر ابن محمد وَ موسی ابن جعفر وَ علی ابن موسی وَ محمد ابن علی وَ علی ابن محمد وَ الحسن ابن علی وَ الحجة القائم المهدی صلوات اللّه علیهم أَجمَعین وَ اللَّعْنَهُ دائِم عَلَىٰ أَعْدَائِهِمْ أَعداء اللّه مِنَ الان إلی يَوْمِ لِقاءِ اللّه.
اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی مِنْ خَیْرِ اَعْوانِهِ وَ أَنْصَارِهِ وَ الْمُسْتَشْهَدِینَ بَیْنَ یَدَیْه.
اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ.
أوصيکم عِبادَ اللّه وَ أوصی نَفْسی بِتَقوی اللّه وَ طاعَتِهِ وَ اجتناب مَعْصِیَته.
مجدداً در خطبۀ دوم، خودم و شما نمازگزاران را به رعایت تقوای الهی و دوری از گناه و معصیت سفارش میکنم و به این آیۀ شریفۀ قرآن توجه میدهم که خداوند میفرماید: ) إِنَّما يَتَقَبَّلُ اللّهُ مِنَ الْمُتَّقِينَ ( خداوند متعال کارهای انسانهای باتقوا رو میپذیرد. یعنی کارهای خوب از انسانهای باتقوا پذیرفته میشود. کار خوب از حرکت درِ خانۀ خدا برای آخرتش پذیرفتنی نیست. لذا ناگزیریم ما که کارهای خودمون رو همراه کنیم با تقوای الهی. عزاداریهامون رو همراه کنیم با تقوای الهی. عرض تسلیت دارم ایام سوگواری اباعبدالله الحسین(ع) و فرزندان و اصحاب و یاران باوفای اون حضرت را به محضر امام عصر(ارواحنالهالفداء) صاحب عزای اصلی، امت شهیدپرور کشورمون عموماً، عزاداران شهرستانمون خصوصاً و جمع حاضر بالاخص. امیدواریم انشاءالله خداوند نام ما را در زمرۀ عزاداران بامعرفت آن حضرت ثبتوضبط بگرداند.
امامصادق(ع) فرمودند: «لَیْسَ نَبِیٌّ فِی السَّمَاواتِ وَ الْأَرْضِ إِلَّا یَسْأَلُونَ اللَّهَ تَبارَکَ وَ تَعالَی أَنْ یُأْذَنَ لَهُمْ فِی زِیارَةِ الْحُسَیْنِ ع» هیچ پیغمبری، هیچ نبیای از انبیاء الهی در آسمان و زمین نیست؛ مگر آنکه همیشه از خداوند میخواست که به او اجازه داده شود زیارت امامحسین(ع). از برکت خون مطهر شهدا و مجاهدت مجاهدین فی سبیل الله و صبر و تحمل جانبازان عزیز و خانوادههای ایثارگر و آزادۀ ما، امروز فرصت زیارت امامحسین(ع) برای مردم کشور ما بحمدلله فراهم شده است. انبیاء الهی از خداوند اذن و اجازۀ زیارت امامحسین رو طلب میکنند؛ لذا امامصادق(ع) میفرمایند دائماً اینچنین است: «فَفَوْجٌ یَنْزِلُ وَ فَوْجٌ یَعْرُجُ» دائماً گروهی از انبیاء الهی مییان برای زیارت امامحسین(ع) و گروهی پس از زیارت، عروج میکنند و به معراج میروند. اینقدر زیارت امامحسین(ع) محبوب دل انبیاء الهی است، از خدا طلب میکنند. این فرصت امروز به همان تعبیری که عرض کردم، در اختیار ما قرار داده شده است. امیدواریم خداوند متعال ما رو شاکر و سپاسگزار این لطف خودش و عزیزانی که این فرصت رو در اختیار ما گذاشتند، شهدای عزیزمون، جانبازان عزیزمون، آزادگان عزیزمون، خانوادههای معزز و محترم شهدا و جانبازان و آزادگانمون، خداوند ما رو شاکر خودش و سپاسگزار این عزیزان قرار دهد و توفیق ادامۀ راه شهیدان رو به همۀ ما و شهادت در راه خودش را نصیبمون بگرداند.
مناسبتهایی که داریم، اهم آنها تاسوعا و عاشورای حسینی است. خب مستحضر هستند عزیزان، چهارشنبه تاسوعای حسینی، روز قمربنیهاشم و حضرت ابوالفضل و پنجشنبه هم روز عاشورای امامحسین(ع) هست. برنامههای خوبی در سراسر کشور ما و شهرستان ما بهتبع هست. مجالس و محافل آماده هست برای شنیدن و عزاداری. شنیدن سخنان امامحسین(ع)، پیام امامحسین(ع)، درسهای عاشورای امامحسین(ع) از بیان اُعاظ عزیز، مداحان اهل بیت. مقام معظم رهبری فرمودند: ما هیئت سکولار نداریم. یک هیئتی پیدا بشود، بگوید من به سیاست کاری ندارم. ثابت شده همانهایی که گفتند ما به سیاست کاری نداریم، همانها توی هیئتهاشون بیشترین سیاستبازیها رو داشتند. بیشترین سیاسیکاریها رو داشتن. لذا به ظاهر یک حرفی رو میزنن، در عمل خلافش عمل میکنن. اصلاً امامحسین(ع) لُب سیاست هستند. اهل بیت عصمت و طهارت(ع). اگر ما موضوعات دینی خودمون رو، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی میگیریم، العباد اهل بیتاً» چجور میشود یک هیئتی بگوید ما سیاسی نیستیم. به جمهوری اسلامی کاری نداریم. به یزید زمان کاری نداریم. به مظلومین عالم کار نداریم. اینچنین افرادی اگر پیدا شدند، قطعاً اگر امامزمان هم امروز بیاد، باز میگن ما به امامزمان کاری نداریم! اونها پای دیگ خودشون هستن. پای جیب خودشون هستن. هیئت حسینی و بیاعتنای به مصائب عالم اسلام، هیئت حسینی و عزادار امامحسین(ع) و بیاعتنا به ظلمی که به مظلومین عالم دارد میشود؟! هیئت حسینی و بیاعتنا به یزیدیان زمان، استکبار جهانی آمریکا، تزویرکنندگان زمان انگلیس پلید، غاصبین امروز، صهیونیستهای نانجیب و خبیث، مرتجعین امروز، داعشیهای خبیث، به اینها بیاعتنا باشه، بعد به سروسینه بزنه. اصلاً امکان نداره همچین چیزی. باید خیلی مواظب باشیم. بصیرتی که مقام معظم رهبری فرمودند و در روایات داریم، کسانی میتوانند این عَلَم را تا آخر همراهی کنند و به نقطۀ مطلوب برسانند و به دست فرد محبوب خدا بدهند که اهل صبر و بصیرت باشند، کسانی هستند که از همین مجالس حسینی هدف امامحسین رو تشخیص میدن. یزیدیان زمانشون رو میشناسن. مقام معظم رهبری فرمودند: امروز نظام اسلامی با یک جنگ همهجانبۀ اقتصادی مواجه است که از یک اتاق جنگ و با دقت و اهتمام کامل هدایت میشود؛ اما در کنار این جنگ، یک جنگ مهم رسانهای و تبلیغاتی نیز در جریان است که بیشتر اوقات از آن غفلت میشود. در این ایام عزای امامحسین(ع) ما باید غفلت رو از اون جنگ رسانۀ دشمن از بین ببریم. باید مردم ما آگاه بشن. امروز دشمنان در ترفندهای تبلیغاتی خودشون هجمۀ سنگینی رو علیه کشور ما آغاز کردند. این ایام فرصت مناسبی است. آنچه که ما باید به آن توجه ویژه و بیشتری داشته باشیم عزیزان دستگاه رسانهای دشمن در این جنگ بر دو محور متمرکز شده است:
1. تلاش دشمن از یک سو این است که آمریکا را مقتدر و قدرتمند جلوه دهد. بهگونهای که قادر است تحریمهای تاریخی را علیه هر کشوری که بخواهد، وضع کند و قرار بدهد. از یک طرف این محوری که دشمن توی این جنگ رسانهای متمرکز شده است، این است که یک قدرت غیرمغلوبی را در جلوی چشم مردم قرار بدهد و از طرف دیگر همین قدرت، بیاید احساس و اعلام دوستی با مردم کشور ما داشته باشد. این یک محور. فراوان دارن تبلیغ میکنن. قدرت دشمن رو و اینکه آمریکا ترامپ، دوست مردم ایران است! میخواد با مردم ایران و برای مردم ایران وارد مذاکره بشه. این یک محوری.
2. محور دوم این است که یک تصویر سیاهی رو از ایران، ایران اسلامی نشان بده و نظام اسلامی رو ناکارامد جلوه دهد. اینهم محور دوم. بر این دوم محور متمرکز شده است. آنچه که ما باید امروز به آن توجه داشته باشیم عزیزان. چند نکته هست. در مقابل اینکه آنها متمرکز شدن بر اینکه آمریکا رو یک قدرت غیرمغلوب نشان بدهند، ما باید بدانیم کینهتوزیهای استکبار جهانی، آمریکا و تحریمهایی که او علیه کشور ما قرار داده است و صحبت از تشدید آنها و شدتبخشی آنها میکند، کار امروز آمریکا نیست. از ابتدای این انقلاب، یعنی چهل سال است که آمریکا کارش همین تحریمها، تشدید تحریمها و انواع و اقسام کینهتوزیها علیه ملت ماست. یک چیز تازهای نیست که ما بخوایم بترسیم از این موضوع، بگیم حالا میخواد چه اتفاقی بیفته. توی این چهل سال، بهمراتب، نکتۀ دومی که ما باید توجه داشته باشیم، قدرت ایران در این چهل سال بهمراتب افزایش پیدا کرده است. خب اول انقلاب که بارها شنیدیم، حتی برای سیمخاردار کشور ما نیازمند دشمنان بوده است. برای یک گلولۀ فشنگی مال کلاشینکف یا ژ3 که استفاده میکردند، کشور ما وابسته به خارج بوده است. باید از اونها به ما میرسید. خب در آن شرایط هشت سال جنگ رو به این ملت تحمیل کردند، چه نتیجهای گرفتند؟ جز شکست آنها، جز افتضاح آنها و جز پیروزی ایران چه ثمری داشتند؟ لذا پس ما امروز باید بدانیم، بهمراتب از اول انقلاب، دهۀ اول، دهۀ دوم، دهۀ سوم، بهمراتب بحمدلله کشور ما قدرتمندتر شده است. این نکتۀ دومی که به آن توجه داشته باشیم. گاهی بعضیها نمیدانم تمام گوششان را کأنهُ چسبوندن به رادیوهای بیگانه و رسانههای معاند و ضد این نظام. یکجوری حرف میزنند که ترس تمام وجود اینها رو کأنهُ گرفته است. خب انسان عاقل حرف دشمن رو اینقدر گوش بده که بر او تأثیر بگذارد؟ گاهی شما اهل تحلیل هستید، باید رسانههای بیگانه رو گوش کنید؛ ولی کسی که اهل تحلیل نیست، فقط تأثیرپذیر هست، آیا مجازیم اینقدر حرف دشمن رو گوش بدیم که بترسیم، اضطراب برای خودمون درست بکنیم؟
نکتۀ دیگری که ما به آن باید توجه کنیم، امروز قدرت آمریکا در تجمیع همپیمانان خودش حتی در اروپا علیه کشور ما اون قدرت زمان دو قطبی بودن دنیا نیست. همونها رو نمیتونه همراه خودش بکنه. فراتر از این خدمت شما عرض کنم، اخبار صحیح و دقیق از داخل کاخ سفید داره میرسد که حتی نزدیکترین افراد ترامپ دارن از او جدا میشن. سیاستهایی که او در پیش گرفته است، اعلام کردند باصراحت که معلوم نیست عاقبت آمریکا به کجا برسد. پس این قدرت آمریکا هم امروز رو به تحلیل هست. رو به اضمحلال هست.
نکتۀ دیگری که ما باید به آن توجه بکنیم که برای ما خیلی حائز اهمیت است درواقع چیزی است که حرف برای گفتن به انسان میدهد، این است که امروز بحمدلله مردم ما از یک بصیرت و آگاهی بالایی برخوردار هستند. امروز بهمحض اینکه اتفاقی میافتد، دشمنان میخوان موجسواری بکنند و از تجمع بهحق مردم سوءاستفاده بکنند، فوراً مردم فهیم و آگاه ما پاشون رو میکشن کنار، اونها رو وسط میدان تنها میگذارن دشمنان رو. این از بصیرت مردم هست. در همین اتفاقی که در عراق افتاد و کنسولگری ایران رو اونجا عدهای به امر استکبار جهانی، با توطئههای اونها آمدند به آتش کشیدند، مردم بصره حتی امروز به این آگاهی رسیدند که نباید با اغتشاشگران همراهی کنند؛ لذا خودشون رو کشیدند کنار. حالا اینجا جای بحث زیادی است. من نمیخوام ورود پیدا بکنم. میخوام بگم این بصیرت مردم نهتنها در مرزهای ما و داخل کشور ما محدود شده است، از این آگاهی و بصیرت بهخاطر رفتوآمدهایی که هست، مردم کشورهای همسایۀ ما هم آگاه شدند. دشمنان خودشون رو شناختند. راه نجات خودشون رو پیدا کردند. اینها چیزهایی است که ما در مقابل دشمنان داریم و علاوهبر همۀ اینها، مگر ما وعدههای قرآن رو باور نداریم؟ مگر ما در قرآن نمیخوانیم که فرعون، حضرت موسی رو با یارانش تحت تعقیب قرار داد. لشکر بزرگی را در تعقیب قوم موسی قرار داد و در آستانۀ پیروزی قرار داشت. بهطوریکه استرس و اضطراب، بعضی از یاران موسی رو فراگرفت حقیقتاً. به امر خدا وقتی قرار شد به دریا بزنند، دریای مواج آن روز، بعضیها اول لغزیدند، ترسیدند، ولی به امر خدا و پیغمبرشون گوش کردند، پا به دریا گذاشتند، خدا آبها رو کنار زد. رد شدند. سپاه دشمن رسید. به همین کیفیت. هنوز استرس و اضطراب وجود یاران موسی رو دارد. از دریا خارج شدند، دیدند اینها هم میخوان رد بشن. خداوند این آبها رو بههم رسوند و همۀ اونها رو به هلاکت رسوند. ما با اعتقاد به این قدرت خدا داریم. ما اعتقاد به اینچنین خدایی داریم. تا آستانۀ پیروزی دشمن، صددرصد مردم رو میبرن آزمایش کند، خالصها جدا بشن، ناخالصها بیفتند، اهل تردید و شک و عقبافتادهها از صف مخلصین جدا بشن، تا اینجاها خدا گاهی آزمایش رو پیش میبرد. ما با اعتقاد به این خدا چرا بترسیم؟ شرط این یاری خدا رو ما اگر داشته باشیم که یاری خدا هست، از هیچچیز ما نمیترسیم. ) إِنْ تَنْصُرُوا اللّهَ يَنْصُرْكُمْ وَ يُثَبِّتْ أَقْدامَكُمْ ( اینها چیزهایی است که ما داریم در مقابل این دشمن و لذا عزیزان با ایمان به آیات قرآن، با اعتقاد راسخ به نصرت خدا، نه برای من و شما. شماها خوب هستید. بهخاطر شهدایمان، بهخاطر عزیزان جانبازی که بخشی از سلامتی خودشون رو دادن، بهخاطر انسانهای نیکی که در بین من و شما هستند، چون نمیتونیم بگیم اکثر ماها اینچنین باشیم. بنده خودم رو که میشناسم، نمیتوانم این ادعا رو داشته باشم؛ ولی بهخاطر اون شهدا و خونهای ناحق ریختۀ برای این پیروزی و این نظام و بهخاطر دعای خانوادۀ شهدا، امروز هم انشاءالله نصرت و یاری خداوند قطعاً شامل حال مردم خواهد شد و دشمنان خواب پیروزی بر این کشور را قطعاً ناتعبیر به گور خواهند برد. شرط آن این است که ما در دورۀ غیبت امامزمان(ع) گوشمان به فرمان مقام معظم رهبری باشد. گوش مسئولین به فرمان مقام معظم رهبری باشد. به هدایتهای مقام معظم رهبری باشد. اگر این موضوع محقق شد، از هیچ قدرتی نترسیم. دست یاری خدا با ماست. انشاءالله پیروزی الهی هم شامل حال ما خواهد شد.
خدایا به عزت امامزمان(ع) قسمات میدهیم، فرجشان هرچه سریعتر محقق بفرما.
- الهی آمین.
قلب مقدس و نازنینشون رو از ما راضی و خشنود قرار بده.
- الهی آمین.
سلام ناقابل ما، همراه با پیام تسلیت ما در این ایام سوگواری جد بزرگوارشون امامحسین(ع) به محضرشون ابلاغ بفرما.
- الهی آمین.
دعای خیر امامزمان رو شامل حال ما، فرزندانمون، مملکتمون، رهبرمون، خدمتگزاران صدیق نظاممون قرار بده.
- الهی آمین.
شر استکبار جهانی، آمریکا، صهیونیستها، غاصبین فلسطین رو به خودشون برگردان.
- الهی آمین.
خدایا به عزت و جلالت قسمات میدهیم آفات، بدیّات، انحرافات از مؤمنین و مؤمنات دور بگردان.
- الهی آمین.
این ملت رو به اهداف مقدس خودش که رسیدن پرچم پیروزی اسلام ناب به دست مبارک امامزمان(ع) هست، به این هدفشان این ملت را، این رهبر را برسان.
- الهی آمین.
عاقب امور همۀ ما ختمبهخیر بگردان.
- الهی آمین.
توفیق عزاداری واقعی، بامعرفت، بااخلاص، باادب به همۀ ما به ساحت مقدس امامحسین(ع) عنایت بفرما.
- الهی آمین.
) بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ. قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ. اللَّهُ الصَّمَدُ. لَمْ يَلِدْ وَ لَمْ يُولَدْ. وَ لَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُوًا أَحَدٌ. ( صدق الله العلی العظیم. و السلام علیکم و رحمة الله و برکاته.
- اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم.
پایان خطبۀ دوم
خطبه های نماز شهرستان بردسکن خطیب حجت الاسلام مصوری امام جمعه موقت شهرستان بردسکن تاریخ 26-5-1397 [attachment=263] امام جمعه موقت بردسکن: عنوان کرد: روحیه استقامت و مقاومت را باید از آزادگان آموخت امام جمعه موقت بردسکن در...
خطبه های صوتی نماز جمعه 12-5-1397 خطیب حجت الاسلام والمسلمین امینی امام جمعه محترم شهرستان بردسکن [attachment=260]...
خطبه های صوتی نماز جمعه 3-9-1396 خطیب حجت الاسلام مصوری ،امام جمعه موقت شهرستان بردسکن [attachment=209] ...
خطبه اول [attachment=118] خطبه دوم [attachment=119] ...